Cel mai disprețuit manager din flota internațională

101
Cel mai disprețuit manager din flota internațională - celmaidispretuit-1664888683.png

Articole de la același autor

Compania britanică P&O Ferries deține o flotă de peste 20 de nave ferry-boat care operează peste 30.000 de călătorii pe an în Canalul Mânecii, Marea Nordului și Marea Irlandei. În cadrul ei muncesc aproape 2.000 de angajați.

Renumele companiei, câștigat de-a lungul a peste 180 de ani de activitate, este umbrit de personajul aflat chiar în fruntea managemetului său: chief executive officer-ul Peter Hebblethwaite.

Potrivit comunicatului Organizației Internaționale a Transportatorilor (ITF), Hebblethwaite este „cel mai disprețuit șef” din flota comercială a Marii Britanii.
 

De curând, fiind invitat să participe la cea de-a 46-a ediție a Conferinței Interferry din Seattle (SUA), el a fost nevoit să renunțe, ca urmare a presiunii mișcării sindicale internaționale și a reprezentanților guvernului Statelor Unite ale Americii.

Renuțarea vine după o scrisoare usturătoare din partea președintelui Comisiei pentru transport și infrastructură a Camerei SUA, care a cerut ca lui Hebblethwaite să nu i se permită să participe și să ia cuvântul la conferință. Totodată, comunitatea muncii din Seattle și sindicatele internaționale din transporturi și-au anunțat intenția de a organiza acțiuni de protest împotriva prezenței lui Hebblethwaite la eveniment.


Aversiunea împotriva lui Peter Hebblethwaite a fost provocată de concedierea, de către P&O Ferries, fără o consultare prealabilă și fără vreo notificare, cu încălcarea legilor britanice, a unui număr de 786 de navigatori în luna martie 2022. Atunci când a fost interogat de parlamentari, Hebblethwaite a recunoscut fără rușine că a încălcat legea și a declarat că o va face din nou. El este, în continuare, obiectul investigației Serviciul de insolvență al Regatului Unit, pentru posibile încălcări ale legii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5141 secunde