Fermierii au adunat nouă milioane de tone de grâu, o producţie care asigură necesarul de hrană şi disponibilităţi pentru export

132
Fermierii au adunat nouă milioane de tone de grâu, o producţie care asigură necesarul de hrană şi disponibilităţi pentru export - grau-1664893736.jpg

Articole de la același autor

Producţia de grâu obţinută în acest an "înmagazinată şi aflată sub cheie" este de peste 9 milioane de tone, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, care a adăugat că recolta asigură necesarul de hrană al ţării şi disponibilităţi pentru export.


„Vreau să felicit, în primul rând, cultivatorii de grâu, care în anul acesta deosebit au putut să obţină o producţie înmagazinată şi aflată sub cheie, care asigură necesarul de hrană al ţării şi disponibilităţi pentru export. Este o producţie care a dat dimensiunea preocupării şi în acelaşi timp a priceperii fermierilor, folosindu-se de dotările pe care le-au putut avea şi le-au putut folosi, evident, în spaţiul acesta deschis, unde timpul te mână spre o decizie rapidă şi spre o acţiune concretă. La încheierea recoltării, fermierii au adunat 9 milioane de tone de grâu, ceea ce înseamnă o producţie care se înscrie în rezultatele obţinute de-a lungul vremii, cu excepţia anului 2021, unde a fost un salt de peste 10 milioane de tone”, a precizat ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferinţă de profil.


În cazul culturii de floarea soarelui, unde recoltatul este aproape de final, rezultatele vor „satisface nevoile ţării şi disponibilităţile pentru export”, în timp ce la porumb vor exista cantităţi mult mai mici pentru export.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9981 secunde