Chevron suspendă din nou operațiunile în comuna Pungești

131
1
Chevron suspendă din nou operațiunile în comuna Pungești - pungesti-1386430447.jpg

Articole recomandate

Compania americană Chevron a suspendat din nou, astăzi, activitățile în Siliștea, comuna Pungești (județul Vaslui), după ce mai mulți protestatari au rupt cordonul de jandarmi și au pătruns pe perimetrul Chevron, acolo unde muncitorii angajați de firma americană lucrează pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de șist, potrivit Agerpres.ro.
'Chevron confirmă astăzi suspendarea activităților în Siliștea, comuna Pungești, județul Vaslui, ca urmare a activității protestatarilor. Prioritatea noastră este să desfășurăm aceste activități într-un mod responsabil față de mediul înconjurător, în conformitate cu aprobările pe baza cărora operăm și în siguranță, însă acest lucru nu a fost posibil astăzi (sâmbătă — n.r). Respectăm dreptul oamenilor de a-și exprima opiniile, însă credem că acesta trebuie exercitat în limitele legii', arată un comunicat Chevron remis Agerpres.
Compania precizează, din nou, că a obținut permisele de mediu și autorizațiile necesare demarării activităților în Siliștea și intenționează să realizeze exclusiv activități de explorare, folosind tehnologii convenționale, în perimetrul EV-2.
'Chevron își reiterează angajamentul de a avea relații constructive și pozitive cu comunitățile unde își desfășoară activitatea și de a continua dialogul cu publicul interesat, comunitățile locale și autoritățile, despre proiectele sale', se mai arată în documentul citat.
Aceasta este a doua oară când compania americană decide suspendarea operațiunilor pe fondul protestelor localnicilor. Activitățile Chevron în Siliștea fuseseră reluate la începutul lunii decembrie.
Sâmbătă, mai mulți protestatari adunați în comuna vasluiană Pungești au rupt cordonul de jandarmi si au pătruns pe perimetrul Chevron acolo unde muncitorii angajați de firma americană lucrează pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de șist. Geamurile câtorva utilaje au fost sparte de protestatari. Autoritățile au luat decizia să suplimenteze echipajele de jandarmi în zonă.
Atât sătenii din Pungești cât și protestatarii veniți din mai multe colțuri ale țării cer oprirea lucrărilor pentru amplasarea sondei de explorare a gazelor de șist. Manifestanții au scandat lozinci împotriva companiei petroliere, a Jandarmeriei, a Guvernului, dar și a autorităților județene.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui a anunțat, printr-un comunicat de presă, că nu a folosit forța și nici mijloacele din dotare, la protestul de la Pungești.
Protestele localnicilor din Siliștea au început pe 14 octombrie, când aproximativ 150 de persoane au blocat parțial drumul județean ce tranzitează comuna Pungești.
Pe data de 3 octombrie, Chevron a obținut autorizație de construire pentru amplasarea în județul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de șist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritățile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliștea.


Comentează știrea

v1or3l
24 decembrie 2013
Adevarul despre Chevron

Adevarul despre Chevron aici: http://phro.ro/adevarul-despre-chevron-lume/ INFORMEAZA-TE!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5432 secunde