Comandament Estival 2013. Pentru ce au dat inspectorii amenzi de aproape 12.000 lei

106
Comandament Estival 2013. Pentru ce au dat inspectorii amenzi de aproape 12.000 lei - dsv-1373927350.jpg

Articole de la același autor

Direcția Sanitar - Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA), prin medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2013, a desfășurat și săptămâna trecută activități de control. Au fost luate la bani mărunți în jur de 200 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercia-lizare a produselor alimentare. Rezultatul? 15 sancțiuni contravenționale, poate nici multe, dar nici puține, depinde de așteptările pe care le are fiecare.

Potrivit reprezentanților DSVSA Constanța, în urma acestor controale s-au aplicat amenzi în cuantum de 11.800 lei, pentru deficiențe ca manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații necorespunzătoare și fără respectarea condițiilor de igienă conform prevederilor legislației în vigoare, nerespectarea normelor specifice privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea depozitării și comercializării, nerespectarea normelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare. 

"Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2013 se desfășoară, începând cu data de 8 iulie, în colaborare cu medicii veterinari detașați, beneficiind și de sprijinul a două echipe de intervenție rapidă și a unui autolaborator autorizat aparținând Direcției Sanitar - Veterinare și pentru Siguranța Ali-mentelor Constanța", au explicat reprezentanții direcției.

În plus, foarte important: sesizați toate neregulile întâlnite! Turiștii și constănțenii pot semnala situațiile care pun în pericol sănătatea consumatorilor la numărul 0800.826.787. Soluționarea se va efectua în regim de urgență de către inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Comandamen-tului Sezon Estival 2013. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.693 secunde