Compania Oil Terminal a ajuns în pragul nebuniei

610
1
Compania Oil Terminal a ajuns în pragul nebuniei - companiaoilterminal5-1480602948.jpg

Articole de la același autor

Potrivit comunicatului dat publicității pe piața de capital, Fondul Proprietatea, în calitate de acționar minoritar, a făcut o cerere de intervenție la Oficiului Registrului Comerțului împotriva hotărârilor adoptate de adunarea generală ordinară și extraordinară a acționarilor în ședințele din data de 21 noiembrie 2016. Dosarele au fost trimise spre soluționare Tribunalului Constanța.

Hotărârile contestate se referă, printre altele, la:

- prelungirea facilității de emitere a unei scrisori de garanție bancară în valoare de 5 milioane de euro;

- structura de garanții în vederea prelungirii facilității de emitere a respectivei scrisori de garanție bancară;

- forma contractului de mandat încheiat cu membrii actualului consiliu de administrație.

Funcționarea Oil Terminal este aproape blocată, din cauză că fondurile de investiții financiare care dețin pachete minoritare de acțiuni în companie contestă toate hotărârile adunării generale a acționarilor și ale consiliului de administrație, la Oficiul Registrului Comerțului și în justiție.

Astfel, s-a ajuns la blocarea majorării capitalului social, la situarea în afara legii a consiliului de administrație, la întârzierea programului de finanțare a activității curente a companiei și la obstrucționarea investițiilor.

Deși pierd pe bandă rulantă procesele în Justiție, respectivele fonduri de investiții financiare continuă neabătute politica de obstrucționare. Uneori, nici nu se mai obosesc să achite cheltuielile de judecată, fapt ce demonstrează că și-au dorit doar să tragă de timp. Ce să înțelegem din această strategie: că singura lor preocupare este împiedicarea bunei funcționări a companiei la care sunt acționari și care le asigură dividende consistente? Cu ce scop, ce au de câștigat? Să fie vorba doar de o încercare disperată de a împiedica, cu orice preț, majorarea capitalului social, care le-ar face să își pierdă influența în Oil Terminal?

La mijlocul lunii decembrie se va juca un nou episod din acest nebunesc război al fondurilor de investiții financiare împotriva companiei constănțene. Prin încheierea nr. 2231 din data de 16 noiembrie 2016, pronunțată în dosarul nr. 3488/1/2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins, ca nefondată, cererea acționarului Fondul Proprietatea de strămutare a dosarului nr. 290/118/2015 de la Curtea de Apel Constanța la o altă instanță egală în grad, hotărârea fiind definitivă. Obiectul dosa-rului îl constituie acțiunea în anulare a hotărârii adunării generale extraordinare a acționarilor nr. 27 din 13 octombrie 2015, de majorare a capitalului social al Oil Terminal. Acțiunea a fost promovată de Fondul Proprietatea, iar în prezent se află pe rolul Curții de Apel Constanța. Următorul termen de judecată este stabilit în data de 14 decembrie 2016. 

Comentează știrea

SORINA
1 decembrie 2016
OILCOMPANIA

OIL BENZINARIA DE LA SOSEAUA MANGALIEI LA IESIRE 73 ROMAR OIL PATRON CRISTI HEROPEDIS FURA MOTORINA NOATEA SI ZIUA SI O VINDE LA TRACHISTI TURCI FARA ACTE ESTE MILONAR NUL CONTROLEAZA NIMENI? STA NUMAI IN TARI STRAINE IN VACANTE CE FACE ANAFUL?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4382 secunde