Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața echipamentelor periferice

99
Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața echipamentelor periferice - consiliulconcurenteiadeclansatoi-1648148225.jpg
Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pe piața producției și comercializării echipamentelor periferice și a consumabilelor între OKI Europe Limited, prin intermediul sucursalei OKI Europe Limited Poland, și distribuitorul său General Systems SRL.

Autoritatea de concurență are indicii că OKI Europe Limited, în calitatea sa de producător, a restrâns concurența prin acțiuni de limitare a comercializării și de fixare a prețurilor de revânzare în relația cu distribuitorul său.

În acest context, Consiliul Concurenței, cu sprijinul autorității de concurență din Polonia, a efectuat o inspecție inopinată la sediul sucursalei companiei OKI Europe situat în Polonia. Aceasta este un producător de echipamente periferice (imprimante și multifuncționale) dedicate, în principal, clienților business. OKI Europe Limited Poland, sucursala din Polonia a companiei OKI Europe Limited, comercializează produse marca OKI pe teritoriul României, prin intermediul distribuitorilor.

General Systems SRL este o companie care are ca obiect de activitate importul și distribuția către o rețea de reselleri din România de echipamente periferice (imprimante și multifuncționale) marca OKI, precum și distribuția altor echipamente periferice.

Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii concurenței.

Documentele ridicate de către autoritatea de concurență din Polonia vor fi transmise spre analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3704 secunde