Consultare publică pentru a ieftini introducerea internetului de mare viteză

266
Internetul de mare viteză este indispensabil pentru toate sectoarele economice și va fi piatra de temelie a pieței unice digitale. Studiile arată că fiecărei creșteri cu 10% a nivelului de penetrare a benzii largi îi corespunde o creștere economică de 1-1,5 %.
În acest context, Comisia Europeană dorește să afle opinii cu privire la modul în care ar putea fi reduse costurile de instalare a unor noi rețele de internet de mare viteză în UE. Concret, dorește să examineze modalitățile de reducere a costurilor aferente lucrărilor de geniu civil, cum ar fi decopertarea drumurilor și săparea de șanțuri în scopul instalării fibrei optice, care se pot ridica până la 80% din costul total. Comisia consideră că acest lucru ar determina o scădere cu 25% a costurilor aferente investițiilor în banda largă. Consultația este deschisă tuturor părților interesate din sectorul public sau privat, inclusiv societăților de telecomunicații sau de utilități publice, investitorilor, autorităților publice și consumatorilor.
Comisia dorește să afle opinii cu privire la:
- obstacolele care împiedică investițiile în infrastructura de bandă largă;
- modalitățile de îmbunătățire a utilizării infrastructurii actuale;
- coordonarea lucrărilor de geniu civil;
- măsuri care să sporească gradul de coordonare dintre autoritățile competente și să simplifice procedurile de autorizare;
- compatibilitatea clădirilor noi cu infrastructura de internet de mare viteză.
Consultarea publică este deschisă până la 20 iulie 2012.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Aprilie 2012
Stire din Economie : Obiectele invadează internetul
Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Economie : Documentar: Totul despre ACTA
Pagina a fost generata in 0.6316 secunde