Contabilii supărați pe ANAF. Ar putea intra și ei în grevă

291
Contabilii supărați pe ANAF. Ar putea intra și ei în grevă - handsomebusinessmanbusyworkingzn-1685108520.jpg

Articole de la același autor

Sistemul de învăţământ din România este în grevă generală de la începutul săptămânii. Sunt, însă, voci care cer şi contabililor să intre în grevă, în semn de protest faţă de modul în care funcţionează sistemul şi ANAF-ul.


Un contabil supărat și pe bună dreptate, și-a scris năduful în mediul online: 


“Tare mult aş vrea să intre în grevă şi contabilii, să nu mai depunem nici o declaratie, că ne-am săturat de 30 de zile să nu meargă site-ul, să depunem declaraţii la 4 dimineaţa, atunci prindem „liber”, că s-au pierdut licitaţii deoarece nu am putut solicita un certificat fiscal, că nu s-a putut raporta prin e-factura sau e-transport... că noi avem nişte termene pe care nu le putem indeplini, nu din cauza noastră, ci din cauză că serverele ANAF-ului „cad”.. şi nimeni nu ne bagă în seamă... răspunsul de la ANAF a fost de toată jena... „rugăm inspectorii să fie mai indolenţi”.... pe bune???", se arată într-un mesaj pe Facebook.


Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a solicitat autorităţii fiscale prorogarea termenelor de 25, respectiv 30 mai 2023 pentru depunerea declaraţiilor fiscale şi a situaţiilor financiare anuale acuzând disfuncţionalităţi ale sistemului informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), informează dcnews.ro


„Având în vedere disfuncţionalităţile sistemului informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) din ultima perioadă, ce conduc la imposibilitatea respectării termenelor de depunere a declaraţiilor fiscale şi a situaţiilor financiare anuale, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a solicitat autorităţii fiscale prorogarea termenelor de 25, respectiv 30 mai 2023, pentru depunerea acestora. De asemenea, CECCAR, ca reprezentant al celor peste 35.000 de liber-profesionişti contabili, a solicitat să nu li se aplice contribuabililor sancţiunile prevăzute de lege pentru depăşirea termenelor legale de depunere a declaraţiilor corespunzătoare. Având în vedere faptul că nerespectarea termenelor amintite are la bază motive independente de voinţa profesioniştilor contabili, a contribuabililor, ne exprimăm încrederea că ANAF va identifica şi implementa soluţia legală potrivită, în interes public. Considerăm că această situaţie se încadrează în prevederile art. 78 alin. (1) din Codul de procedură fiscală”, se arată într-un comunicat al CECCAR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.658 secunde