Controale în piețele agroalimentare. Informații despre fructele și legumele românești

165

Articole de la același autor

În această perioadă, în piețele agroalimentare din întreaga țară se regăsesc, din abundență, legume și fructe de sezon din producția autohtonă, afirmă Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 


În cadrul Planului Național de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe și cereale, Autoritatea Națională Fitosanitară a prelevat, până în prezent, la nivel național, 1.790 de probe, din care au fost analizate 1.696 de probe, în vederea depistării depășirilor de reziduuri de pesticide. Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele și fructele din producția autohtonă îndeplinesc standardele de calitate și nu prezintă risc pentru consumatori. 


Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și direcțiile pentru agricultură județene efectuează controale permanente în toate piețele agroalimentare din municipii, punând accent pe indicarea corectă a localității de producție și a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, cât și a țării de origine pentru produsele provenite din import. 


Acțiunile până la jumătatea lunii iulie s-au concretizat în aplicarea de amenzi contravenționale, în valoare totală de 91.340 lei, și a unui număr de 302 avertismente cu planuri de remediere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6205 secunde