Detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până la 15 martie 2023

357
Detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până la 15 martie 2023 - fonddetalierea-1671474057.jpg

Articole de la același autor

În urma consultărilor dintre Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, structurile asociative și patronatele din HORECA, s-a decis amânarea pentru data de 15 martie 2023 a termenului de aplicare a prevederilor Ordinului președintelui ANPC nr. 201/2022.

Acestea se referă la completarea listelor de meniu din restaurante sau locații de alimentație publică, precum și adăugarea, pe site-urile operatorilor economici care primesc astfel de comenzi on-line, a detaliilor referitoare la ingredientele produselor alimentare și valorile lor nutriționale, astfel încât consumatorul să fie foarte exact informat referitor la preparatele comandate.

Decizia de amânare a fost luată pentru a da timpul necesar operatorilor economici să pregătească elementele corecțiilor de informare.

Totodată, în perioada următoare, vor fi concepute îndrumare practice de exemplificare pentru fiecare tipologie de meniu, care urmează să constituie subiectul unor întâlniri periodice ale grupului de lucru format din specialiști ai ANPC și reprezentanți ai structurilor asociative din HORECA. Acestea le sunt necesare operatorilor economici, pentru ca adăugirile de informații din listele meniu, conform prevederilor actului administrativ, să fie realizate într-un mod unitar, profesionist și clar, până la termenul stabilit.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4809 secunde