Dezbatere publică privind cercetarea, dezvoltarea și inovarea

128
Dezbatere publică privind cercetarea, dezvoltarea și inovarea - dezbatere-1667134422.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării organizează, pe data de 2 noiembrie 2022, dezbaterea publică pe marginea proiectului de lege privind integrarea voluntară a organizațiilor de cercetare, dezvoltare și inovare din România în spațiul european de cercetare.

„Prin integrarea voluntară ne propunem ca organizațiile de cercetare-dezvoltare și de inovare din România să contribuie activ la implementarea reformei 5 a Componentei 9 din PNRR, în vederea consolidării sistemului de producție bazat pe cunoaștere și inovare.
 

Viitoarea lege are drept scop transformarea graduală a sistemului de cercetare – dezvoltare - inovare prin stabilirea unui nou ecosistem alcătuit din centre de excelență și centre de competență în domenii prioritare de interes național. Proiectul de lege își propune ca, pe termen mediu, la nivel național să se dezvolte rețele de cercetare-dezvoltare și inovare care să constituie un brand românesc de cercetare aplicată și strategică de înaltă calitate, pe modelul rețelei de cercetare Łukasiewicz din Polonia sau al Institutelor Fraunhofer-Gesellschaft din Germania. Acest nou sistem va avea la bază parteneriate și colaborări între unitățile și instituțiile de drept public și de drept privat, în vederea eficientizării utilizării infrastructurilor de cercetare – dezvoltare existente, reducându-se astfel fragmentarea actuală și crescând performanțele în cercetare și inovare la nivelul potențialului național”, se precizează în comunicatul dat publicității. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4608 secunde