X

Este obligatoriu în România de la 1 ianuarie 2023. Verifică imediat cardul şi evită vizitele la bancomat

8633
1
Este obligatoriu în România de la 1 ianuarie 2023. Verifică imediat cardul şi evită vizitele la bancomat - card-1672406732.jpeg
Începând cu data de 1 ianuarie, toate magazinele trebuie să accepte plata cu cardul bancar pentru cumpărături. Măsura a fost impusă de ANAF și face parte dintr-un proiect de combatere a evaziunii fiscale. Astfel, conform noilor reglementări, toate magazinele care fac încasări mai mari de 50.000 de lei vor fi obligate să se doteze cu POS și să accepte plata cu cardul în locul celor cu bani cash, potrivit RomâniaTV


Măsura a fost adoptată pentru ca Fiscul să aibă sub control, mai ușor, tranzacțiile comerciale și să poată monitoriza toate plățile. Astfel, se speră că prin introducere plăților cu cardul se va reduce și nivelul de evaziune fiscală din comerț.


Până în prezent, conform reglementărilor în vigoare, erau obligați să accepte plata cu cardul doar companiile care aveau o cifră de afaceri mai mare de 50.000 de euro. Lucrurile s-au schimbat din vara trecută, când Guvernul a adoptat o Ordonanță, OG 16/2022, care modifică aceste plafoane.

Ulterior, textul ordonanței a fost trimis în Parlament pentru a fi aprobat prin lege, iar aici a suferi alte schimbări față de forma inițială. Astfel, pragul de la care magazinele sunt obligate să se doteze cu POS și să accepte plata cu cardul a fost stabilit în moneda națională, iar nu în euro, așa cum era prevăzut în prima formă, adoptată în guvern.


O altă modificare vizează criteriile în funcție de care se stabilește cine trebuie să se doteze cu POS. Dacă până în prezent acest lucru depindea de cifra de afaceri, conform noilor reglementări, s-a stabilit ca plata cu cardul să fie impusă în funcție de încasările anuale în numerar.


Comentează știrea

Cristi
30 decembrie 2022
Boanta

Ne vor sclavii băncilor cu ori ce preț !

Pagina a fost generata in 0.5879 secunde