Executări silite! Fiscul scoate la vânzare terenuri, autoturisme şi… tancuri siloz

5482
Executări silite! Fiscul scoate la vânzare terenuri, autoturisme şi… tancuri siloz - 1-1710422876.jpg

Articole de la același autor

Dacă nu v-aţi făcut bine socotelile, iar firma pe care o conduceţi întâmpină probleme serioase şi a acumulat datorii, este bine să mergeţi la preotul din biserică sau măcar la profesorul de religie din şcoală, să vă înveţe o rugăciune. O să aveţi mare nevoie, căci, de intră Fiscul pe fir, doar bunul Dumnezeu din Ceruri vă mai poate scăpa de o executare silită!

Şirul interminabil de biruri, dările de tot felul, impozitarea excesivă, toate acestea contribuie la îngenuncherea multor firme constănţene. E drept, unii administratori şi-au supraevaluat priceperile, alţii au investit banii împrumutaţi în afaceri nerentabile, în timp ce alţii au avut, pur şi simplu, ghinion.

În acest context delicat, de cele mai multe ori, Fiscul vine şi pune bomboana pe colivă. Statul e greu de impresionat cu lacrimi, el ştie una şi bună, că trebuie să plăteşti, că are de încasat de la tine. Iar de n-ai, urmează executarea silită! În perioada următoare, vor fi scoase la licitaţie bunuri mobile sau imobile, terenuri, autoturisme şi chiar… tancuri siloz pentru lapte.

Activitate intensă la Băneasa

Biroul Fiscal Comunal Băneasa, din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Constanţa, va scoate la vânzare, în data de 20 martie, de la ora 11.00, la sediul instituţiei din Băneasa, strada Trandafirilor, două tancuri siloz pentru lapte, unul Pietribiasi, celălalt Waldner, proprietate a debitorului Grupul de Fermieri Delta Dunării Cooperativa Agricolă.

Este cea de-a doua tentativă de valorificare a acestor active, preţul de pornire a licitaţiei, în cazul fiecărui tanc siloz, fiind de 117.170 lei, fără TVA.

„Invităm pe toţi cei care pretind vreun drept asupra acestor bunuri să înştiinţeze despre aceasta organul de executare, înainte de data stabilită pentru vânzare. Cei interesaţi în vânzarea bunurilor sunt invitaţi să se prezinte la termenul de vânzare, la locul fixat în acest scop şi până la acel termen să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în informarea transmisă de conducătorul organului de executare, Iulian Iancu.

Pentru participarea la licitaţie, ofertanţii trebuie să depună, cel puţin cu o zi înainte de data licitaţiei, o serie de documente, dintre care enumerăm: oferta de cumpărare; dovada plăţii de participare sau a constituirii garanţiei în forma scrisorii de garanţie, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei; împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant; pentru persoanele juridice române, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului etc.

Tot la unitatea din Băneasa, în aceeaşi zi şi de la aceeaşi oră, va fi organizată cea de-a doua licitaţie prin care statul încearcă să vândă un autoturism marca Dacia, model Logan, proprietate a debitorului SDM Aquila Guard SRL, preţul de pornire a licitaţiei fiind de 6.562 lei, fără TVA.

O zi mai târziu, pe 21 martie, de la ora 13.00, la sediul AJFP Constanţa, din bd. Tomis nr. 312A, se va vinde la licitaţie - prima! - un teren intravilan, situat în localitatea Ovidiu, strada Amurgului, în suprafaţă de 870 metri pătraţi, proprietate a lui M.G., preţul de evaluare fiind de 1.300.011 lei, fără TVA.

La capitolul sarcini, este invocat un contract de ipotecă imobiliară, titular fiind AJFP Constanţa. De asemenea, în nota transmisă de conducătorul organului de executare, Doiniţa Radu, sunt prezentate alte informaţii de interes pentru eventualul cumpărător: construcţie nefinalizată, fără a fi emisă autorizaţia de construcţie (doar certificat de urbanism pentru locuinţă unifamilială, S+P+garaj şi împrejmuirea terenului). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5281 secunde