Fiscul nu crede în lacrimi! Terenuri, apartamente şi maşini, scoase la vânzare, prin licitaţie publică

5871
Fiscul nu crede în lacrimi! Terenuri, apartamente şi maşini, scoase la vânzare, prin licitaţie publică - 1-1708009809.jpg

Articole de la același autor

Ai intrat în afaceri şi nu te-ai descurcat, rostogolind datorie după datorie? Ţi-ai cumpărat casă sau maşină de zeci de mii de euro, dar între timp

te-au îngenuncheat problemele financiare? Nu ai făcut o evaluare corectă şi nu ţi-ai calculat foarte bine paşii înainte de o investiţie? Omului de rând poate îi vei smulge o lacrimă, mai puţin Fiscului, care te va executa silit, în doi timpi şi trei mişcări!

Constănţenii care au pus ban pe ban, au primit vreo moştenire sau au prins un contract „gras” au ocazia de a investi cu folos fondurile din conturi. Şi asta pentru că Fiscul, neiertătorul Fisc scoate la vânzare bunuri mobile şi imobile aparţinând unor persoane fizice sau juridice aflate, dintr-un motiv sau altul, în dificultate.

Astfel, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Constanţa caută să valorifice, printr-o licitaţie publică programată în data de 22 februarie, de la ora 11.00, la sediul din bd. I. Gh. Duca nr. 18, o terasă circulară, în suprafaţă de 228,5 mp, amplasată într-un bloc din Năvodari, proprietate a debitorului M.M.. În privinţa preţului, având în vedere faptul că s-a ajuns la cea de-a patra strigare, preţul a fost mult diminuat, până la 91.204 lei, fără TVA.

„Invităm pe cei care pretind vreun drept asupra acestor bunuri să înştiinţeze despre aceasta organul de executare, înainte de data stabilită pentru vânzare. Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop şi până la acel termen să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în informarea transmisă de conducătorul organului de executare, Dan Ignat.

Pentru participarea la licitaţie, ofertanţii trebuie să depună, cel puţin cu o zi înainte de data licitaţiei, o serie de documente, dintre care enumerăm: oferta de cumpărare; dovada plăţii de participare sau a constituirii garanţiei în forma scrisorii de garanţie, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei; împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant; pentru persoanele juridice române, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului etc.

Preţuri diminuate la cea de-a patra strigare

În aceeaşi zi şi în aceeaşi locaţie, însă de la ora 14.00, se va vinde la licitaţie - tot a patra! - un teren agricol, în suprafaţă de 27.215 mp, situat în localitatea Dorobanţu, UAT Nicolae Bălcescu, preţul de pornire fiind de 675.006 lei. Terenul este proprietate a debitorului P.R., iar creditori sunt AJFP Constanţa şi Legal Credit IFN SA.

Tot pe 22 februarie, de la ora 14.00, la sediul din bd. Tomis nr. 312A, Fiscul scoate la licitaţie un autoturism marca Audi, an fabricaţie 2018, cu doar 182.693 kilometri la bord, proprietate a debitorului OP Summer Market SRL. Fiind vorba de cea de-a treia tentativă de vânzare, preţul a fost scăzut, iar cine îşi doreşte acest Audi în garaj trebuie să achite 51.172 lei, fără TVA.

Iar de la ora 13.30, în aceeaşi locaţie, se va organiza prima licitaţie publică pentru vânzarea unui teren intravilan, construibil, îngrădit, în suprafaţă de 1.000 mp, situat în localitatea Lumina, judeţul Constanţa, proprietate a debitorului Green Garden Art Fast. Preţul de evaluare - 208.446 lei, fără TVA.

„Cumpărătorului îi revine obligaţia de a respecta prevederile legale speciale, cum ar fi obligaţiile de mediu, obligaţiile de conservare a patrimoniului sau altele asemenea, respectiv legea nr. 207/2015”, se arată în documentul semnat de conducătorul organului de executare, Valentin Criveanu.

Tur de forţă la Mangalia

Activitate intensă va fi, în data de 28 februarie, la sediul Serviciului Fiscal Municipal Mangalia, din strada Mihai Viteazu nr. 13, unde se vor desfăşura nu mai puţin de patru licitaţii publice.

De la ora 11.00, Fiscul scoate la vânzare un autoturism Hyundai Tucson, an fabricaţie 2008, proprietate a debitorului V.D., la preţul de 14.157 euro, fără TVA, iar jumătate de oră mai târziu, va căuta să valorifice un teren agricol extravilan, în suprafaţă de 408 mp, şi cota indiviză în suprafaţă de 76,11 mp, situat în comuna 23 August, preţul de pornire fiind de 10.422 lei, fără TVA. Terenul este proprietate a debitorului Europe Vision SRL.

Pentru amatorii de chilipiruri din industria HoReCa, interesantă este licitaţia de la ora 12.00, când vor fi scoase la vânzare mai multe bunuri mobile, proprietate a debitorului Mireli Caffe SRL: un cuptor electric, model ANG BX101E, la preţul de 30.322 lei, fără TVA, 10 cuve Inox, model MPP 31011065, la preţul de 400 lei, fără TVA, respectiv un suport deschis pentru cuptoare model ANG TBFXA610, la preţul de 2.982 lei, fără TVA.

Nu în ultimul rând, de la ora 12.30, va avea loc prima licitaţie pentru vânzarea unui autoturism marca Opel Signum Vectra, proprietate a debitorului N.F., la preţul de 5.464 lei fără TVA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0726 secunde