Experienţă inedită pentru cei mici, la "Ziua Porţilor Deschise Viitorilor Navalişti"

888

Articole de la același autor

În întâmpinarea zilei de 1 Iunie, Şantierul Naval Constanţa şi-a deschis, în weekend, porţile pentru copii. Astfel, cei mici au trăit la maximum bucuria de a vedea un vapor şi au aflat multe lucruri interesante despre etapele construcţiei unei „uzine plutitoare”.

Acţiunea a fost iniţiată de organizaţiile de femei, respectiv de tineret din cadrul Consiliului Sindicatului Liber al Navaliştilor din Şantierul Naval Constanta, cu sprijinul preşedintelui companiei, Gheorghe Bosînceanu, şi cu suportul logistic al conducerii societăţii.

Conform informaţiilor furnizate de Dede Perodin, preşedintele sindicatului din SNC, acţiunea „Ziua Porţilor Deschise Viitorilor Navalişti” s-a desfăşurat în zilele vineri, 26 mai, când oaspeţi au fost copiii de la Casa de Tip Familial „Decebal” din Constanţa, şi sâmbătă, 27 mai, când vizitatori au fost chiar copiii angajaţilor din Şantierul Naval.

Copiii au fost întâmpinaţi cu căldura şi cu ospitalitatea specifice gazdelor, au vizitat, cu mare bucurie, locurile de muncă ale părinţilor lor, au văzut cum se construieşte o navă, de la sudarea primelor table, până la finalizarea şi pregătirea ei pentru lansarea la apă.

S-au bucurat că pot merge atât de aproape de vapoare şi s-au minunat de cât de mari sunt acestea, de imensele macarale şi de toate celelalte obiective vizitate în şantier.

Distracţie cu Piratul şi Pirateriţa

După ce s-au odihnit, la un suc şi alte dulciuri, s-au distrat cu Comandorul, Piratul şi Pirateriţa, în programul Party. Obosiţi de-a binelea, dar entuziasmaţi la maximum, copiii au plecat apoi spre casele lor cu mici daruri, cu amintiri de neuitat şi cu speranţa că, atunci când vor fi mari, vor participa şi ei la construirea şi repararea navelor din Şantierul Naval Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8343 secunde