Fantoma falimentului bântuie "Oil Terminal"

4993
16
Fantoma falimentului bântuie

Miezul conflictului de muncă de la "Oil Terminal" îl reprezintă majorarea cu 3,4% a salariilor în 2012. Conducerea executivă susține: "Nu e posibil!" Sindicatul: "Ba, se poate!"

Executivul a adus argumente irefutabile, dar presiunea sindicală și amenințarea grevei generale sunt mai puternice.
"Solicitările liderilor de sindicat nu pot fi susținute economic, întrucât societatea înregistrează o scădere abruptă a producției și încasărilor. În primele două luni ale anului, am înregistrat o pierdere de 33 miliarde lei vechi. Pentru luna martie se prefigurează o pierdere de 900 milioane lei vechi. Când nu ai bani să plătești salariile existente, îți mai poți permite să le majorezi? Probabil că sub presiunea sindicatului vom aplica creșterea salarială, dar viitorul companiei va fi extrem de incert. Ne putem aș-tepta la ceea ce poate fi mai rău pentru societate: începând de la intrarea în incapacitate de plată până la faliment. N-ar trebui lăsat să se întâm-ple acest lucru. De patru luni de zile le explicăm liderilor ce efecte vor avea creșterile salariale" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", directorul general Silviu Wagner.
Pentru că Sindicatul "Oil Terminal" anunțase declanșarea grevei generale pe timp nelimitat, începând cu data de 7 martie 2012, pentru după amiaza zilei de 6 martie fusese programată o ultimă întâlnire în vederea dezamorsării conflictului.
Conducerea companiei intenționa să facă un ultim apel la rațiune, dar știe că nu are nicio șansă de reușită și că va trebui să cedeze în fața forței. Înțelege că este condamnată să accepte creșterea salarială, începând cu data de 1 iulie 2012, cu toate riscurile amintite.
"Pe fondul scăderii producției, este posibil să ajungem la faliment. Țin să le atrag atenția asupra acestui pericol salariaților companiei. Societatea are deja o pierdere de 40 de miliarde lei vechi, iar perspectiva economică pe 2012 este mai rea decât în 2011. Liderii de sindicat ar fi trebuit să le explice toate aceste lucruri salariaților, că așa cum am discutat anul trecut, obiectivul acestui an este menținerea locurilor de muncă, cu niște sacrificii" - a afirmat Wagner.


De ce a ajuns "Oil Terminal" în această situație disperată?
"Din cauza crizei economice mondiale, a celei din Europa, dar și a problemelor din țară, Oil Terminal are o scădere de producție dramatică. La toate acestea s-a adăugat impactul iernii asupra economiei. În luna februarie, compania a înregistrat cea mai scăzută producție din ultimii 50 de ani. Niciodată în această lungă perioadă, nu a mai avut o producție de doar 200.000 tone pe lună. În mod normal avem 700.000 - 800.000 tone, cu vârfuri de 1.000.000 - 1.500.000 tone acum șase ani. Producția a scăzut, dar numărul salariaților a rămas același: 1.200 persoane. Nu putem face restructurări, pentru că ar trebui să plătim 1,5 salarii compensatorii brute pentru fiecare an vechime în Oil Terminal" - a declarat Wagner. El a dezvăluit că venitul mediu brut în companie este de 33 milioane lei vechi.
Întâlnirea programată între conducerea companiei și cea a sindicatului nu a mai avut loc la ora stabilită, întrucât liderii nu se întorseseră din vizita făcută la Ministerul Economiei. Wagner a fost informat de un director din minister despre discuțiile avute cu partenerul social.
Seara, reprezentanții companiei și ai sindicatului au semnat un protocol. Conform acestuia, greva generală se amână până pe data de 12 martie, iar până atunci vor continua negocierile.



Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Miruna
6 martie 2012
scandal non stop acolo..oare se mai munceste macar din cand in cand la oil terminal?:))

De cand ma stiu doar in greve sau proteste o tin...poate or fi muncit pe vremea impuscatului ,asta nu o neg ca eram copil si nu am apucat vremea cand se muncea si la oil terminal dar din anii 90 pana acum am auzit de acest loc ca fiind un loc ideal pt parazitism si furaciune,angajat pe pile si frecat menta-atat de catre directori(nu situ dc fostiii sau actualii) cat si de catre angajatii de rand si sindicalisti(care mi se par mai ticalosi ca directorii)

negru pe plantatie
7 martie 2012
aparenta

Miruna, eu personal chiar imi justific prezenta la serviciu si din pacate am pe jumate din ceea ce declara directorul,eu nu protestez sa-mi creasca salariu, macar sa ramana atat cum il luam ,sa nu-mi schimbe programul .Te asigur ca am o raspundere destul de mare,si stressul ca-mi ramane sal.min ma infioara ,eu nu am negociat sal.pentru vara si toamna-iarna. lucrez in zgomot,fara spor pentru asta.Nu beau,n-am furat,nu am neamuri in Oil si nu "frec menta"dar cu parere de rau recunosc ca sunt destui care nu-si justifica prezenta si au salarii mult mai mari.

gogu
7 martie 2012
demisia

DEMITERA LUI WAGNER SI SCHIMBAREA CONDUCERII CU O ECHIPA COMPETENTA VOR STABILIZA ECONOMIC SOCIETATEA ,DIALOGUL SOCIAL SI CALITATEA LUCRATORILOR DIN OIL VOR SALVA OIL TERMINALUL DIN DEZASTRU IN CARE A FOST ADUS OIL TERMINAL DE ACEST WAGNER CARE ESTE UN ZERO BARAT!!!

apc
7 martie 2012

Pentru gogu, Dupa cum scrii cred ca esti angajat OT.Tin sa te confirm a fi un dobitoc. Poate sa vina la conducere cine vrei tu ca OT nu-si va reveni pana cind o rafinarie nu va fi deschisa. Gogule spune tu cate ore ai lucrat efectiv in ultima luna.Nu ca ai fost la tura si ai frecat-o.Cat ai muncit ?? Pai daca nu muncesti de unde vrei ba bani.

dir. general
7 martie 2012
pt. negrul pe...

Domnul meu mesajul dumneavoastra va onoreaza. El demonstreaza ca sunteti o persoana cu mult bun simt, realist si foarte responsabil. Am inteles din acest mesaj grijile obiective ale unui om care stie ce inseamna o situatie de exceptie, care intelege ca solutia avem pentru astfel de momente grele, si totusi nu se lasa doborat. As dori foarte mult sa va cunosc, sa stam de vorba. Usa biroului meu va este deschisa, oricand. Altfel, va rog sa aveti incredere in echipa de directori care gestioneaza in aceste momente soarta terminalului. NU DORIM SA AVEM PE CONSTINTA OAMENI CARE ISI PIERD LOCURILE DE MUNCA!!!

dep.Nord
7 martie 2012
ptr dir.general

De fapt sunt o doamna care ca si colegele mele din O.T. ma consider responsabila pentru ceea ce fac dar se pare ca se minimalizeaza rolul nostru pentru ca : purtam salopeta dar nu suntem barbati ,nici macar prima de 8 martie nu ma intereseaza daca eu pierd 5-600ron pe o perioada mare de timp.

de la cititor
7 martie 2012
pt director

urmaresc de curiozitate in presa locala ce se intampla la oil ,din cate vad atat de mult munceste negrul pe ... ca atat el,cat si directorul au timp sa scrie comentarii pe articol ,n-ar fi trebuit sa se vada roadele plecarilor dir.,in turcia ,anglia,serbia si pe unde a fost,unde sunt contractele promise ,cel putin asa se lauda prin presa ,iranul...?,minciuni ,si din cate stiu eu "constinta" se scrie cu doi de ii ,asta spune multe......

n...............
7 martie 2012
ptr cititor

normal ,ca am si timp liber ,doar nu lucrez 24/24

iPhone
7 martie 2012
Dezbaterea

Pentru conducerea oil-terminal am dori sa mi se explice ce se intampla cu produsul recuperabil din depozitul nord din navetele de la MTK iar pentru toti care comenteaza pentru sustinerea conducerii sa se stie ca cele mai mari evaziuni fiscale se fac cu produse petroliere.Daca vreti sa stiti mai multe , interesati-va!

MIRUNA
7 martie 2012
negru pe plantatie azi, ora 04:28

NU AM ZIS CA NU MUNCESTE NIMENI LA VOI..Dar daca intr-adevar unii muncesc pe rupte inseaamna ca sunteti atat fraierii sindicalistilor- care sunt in general niste mafioti ,si nu ma refer doar la acest sindicat ci la cam toti sefii de sindicate din ROMANIA...cat si fraierii conducerii..ori sindicatul minte ori conducerea.ori si unii si altii va exploateaza si abuzeaza de naivitatea voastra,pe voi cei de rand!..imi cer scuze pt cei care muncesc dar e bn cunoscut faptul ca la oil temrinal se angajeaza numai pe pile si rubedenii!

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Descoperire macabră în curtea Oil Terminal
Pagina a fost generata in 0.3016 secunde