Fenomenul pirateriei pe mare a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele trei decenii

116
Fenomenul pirateriei pe mare a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele trei decenii - fenomenul-1666707945.jpg

Articole de la același autor

Biroul Maritim Internațional face apel la statele lumii să continue eforturile de combatere a fenomenului pirateriei pe mare, în special în Golful Guineei, chiar dacă numărul incidentelor, la nivel global, a ajuns la cel mai scăzut nivel din 1992 și până în prezent.

Cel mai recent raport arată că, în primele nouă luni ale anului 2022, pe mările și oceanele lumii, au avut loc 90 de astfel de incidente, acesta fiind cel mai mic număr înregistrat în ultimele trei decenii.


În cele 90 de incidente raportate, atacatorii au reușit să urce la bordul a 85 de nave, o navă a fost deturnată, iar patru atacuri au eșuat. Aproape toate incidentele au avut loc în timpul nopții, când navele erau ancorate sau acostate.

Deși numărul cazurilor a scăzut, violența asupra echipajelor continuă. În primele nouă luni ale anului, 27 de navigatori au fost luați ostatici, șase au fost agresați, iar cinci au fost amenințați.
 

Din cele 90 de cazuri, 13 au fost raportate în regiunea Golfului Guineei – comparativ cu 27 în aceeași perioadă a anului 202. În schimb, numărul incidentelor din Strâmtoarea Singapore a crescut de la 21 la 31.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4712 secunde