Firmele constănţene, invitate la evenimentul „Sistemul e-Factura, între obligaţii şi sancţiuni”

256
Firmele constănţene, invitate la evenimentul „Sistemul e-Factura, între obligaţii şi sancţiuni” - 1-1717585026.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, în parteneriat cu Simavi Software Imagination & Vision Bucureşti, organizează, joi, 20 iunie, de la ora 12.00, la Hotel Del Mar, din staţiunea Mamaia, un eveniment dedicat experţilor din domeniul fiscal, furnizorilor de soluţii IT, antreprenorilor constănţeni: „Sistemul e-Factura, între obligaţii şi sancţiuni”.

România a introdus, de la 1 ianuarie 2024, facturarea electronică, RO e-Factura, sistem care a devenit obligatoriu pentru toate tranzacţiile efectuate pe teritoriul României.

„Aplicarea obligatorie a sistemului RO e-Factura aduce o serie de obligaţii pentru operatorii economici - persoane impozabile stabilite în România, indiferent dacă sunt sau nu înregistrate în scopuri de TVA. Există, însă, şi excepţii de la aceste obligaţii, iar, recent, Guvernul, prin Ministerul de Finanţe, a decis prelungirea termenului prevăzut pentru introducerea sancţiunilor în cazul nerespectării obligaţiilor de raportare.

La aproape cinci luni de la introducerea sistemului RO e-Factura, invităm firmele constănţene la o discuţie cu specialişti pe tema aspectelor teoretice şi practice privind noul cadru legal aplicabil în domeniul fiscalităţii, precum şi etapele acestuia.

Vom discuta despre procesul de implementare a sistemului RO e-Factura, obligaţii de raportare, excepţii, dificultăţi în procesul de raportare, ce resurse suplimentare reclamă implementarea sistemului RO e-Factura, soluţii tehnice şi furnizori”, au transmis reprezentanţii CCINA Constanţa.

Înscrierile se fac la adresa de email [email protected], până la data de 7 iunie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2456 secunde