Fiscalitate, comerţ, bursă. INFO economic

326
Fiscalitate, comerţ, bursă. INFO economic - 1-1700209958.jpg

Articole de la același autor

l Digitalizarea reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente pentru combaterea evaziunii fiscale, precum şi ieşirea din birouri pe partea de antifraudă şi inspecţie fiscală, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu. Potrivit acestuia, o evaziune de 10% din PIB sau un GAP de TVA de 35% sunt de neacceptat. El a fost întrebat despre noul proiect pentru combaterea evaziunii fiscale şi o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor la stat, anunţat de liderii PSD şi PNL.

l Comerţul cu autovehicule a consemnat un avans de 25,3%, pe serie brută, în primele nouă luni din acest an, şi a contribuit cel mai mult la creşterea cu 14,1% a volumului cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, informează Institutul Naţional de Statistică. În marja creşterii afacerilor din acest domeniu, s-au mai înregistrat rezultate pozitive în comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,1%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,1%).

l Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere pe aproape toţi indicii şedinţa de joi, iar valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 59,248 milioane de lei. Cea mai mare valoare a tranzacţiilor au înregistrat-o, pe Piaţa Reglementată, companiile Hidroelectrica, cu un rulaj de 8,58 milioane de lei, TTS (Transport Trade Services), cu 4,662 milioane lei, şi Banca Transilvania, cu 3,995 milioane lei. Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,38%, până la 14.699,82 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat un avans de 0,38%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Septembrie 2023
Stire din Economie : Energie, comerţ, inovaţii. INFO economic
Pagina a fost generata in 0.5113 secunde