Grupul petrolier spaniol Cespa va exporta milioane de tone de hidrogen anual, în portul Rotterdam

87
Grupul petrolier spaniol Cespa va exporta milioane de tone de hidrogen anual, în portul Rotterdam - grupulpetrolierspaniolcespa-1665765713.jpg

Articole de la același autor

Portul olandez Rotterdam și grupul petrolier spaniol Cespa au semnat un memorandum de înțelegere pentru a stabili, între sudul și nordul Europei, primul coridor verde, destinat hidrogenului. Se estimează că ruta pentru exportul hidrogenului din Spania în portul Rotterdam va fi operațională până în 2027.

Coridorul va asigura o aprovizionare constantă cu hidrogen între două dintre porturile importante ale Europei: Rotterdam și 
Algeciras. Portul spaniol ar putea furniza spre nord-vestul Europei circa 4,6 milioane de tone de hidrogen anual până în 2030. Utilizarea acestei cantități de hidrogen drept combustibil va contribui la reducere emisiilor de CO2 în atmosferă.

Autoritatea portului Rotterdam colaborează cu companii private și construiește infrastructura și facilitățile necesare pentru a importa și exporta hidrogen. Aceste acțiuni fac parte din planurile de tranziție energetică ale Rotterdamului, care a obținut un sprijin uriaș din partea guvernului olandez. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4627 secunde