Guvernul renunță la coborârea plafonului de încadrare a IMM-urilor de la un milion de euro la jumătate

140
Guvernul renunță la coborârea plafonului de încadrare a IMM-urilor de la un milion de euro la jumătate - premierguvern-1639769337.jpg
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul nu va aproba coborârea plafonului de încadrare ca microîntreprinderi de la 1 milion de euro la 500 de mii de euro, măsura ce era planificată pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie. „Pentru că am văzut o serie de dezbateri generate pe tema coborârii începând cu 1 ianuarie 2022 a plafonului de încadrare ca microîntreprinderi, de la 1 milion de euro la 500 de mii de euro, aș dori să clarific de pe acum acest lucru. Guvernul nu va aproba o astfel de inițiativă. Antreprenorii români au nevoie de un mediu predictibil și prietenos pentru a-și devolta și consolida afacerile cinstit. Nu trebuie taxați suplimentar și am discutat și analizat, vom respecta prevederile aplicării codului fiscal”, a declarat Nicolae Ciucă.

„În ședință am stabilit ca de la 1 ianuarie 2022 să fie aplicată cotă a TVA de 5% pentru livrarea de energie termică, atât pentru populație, cât și pentru școli, spitale și alte instituții publice. Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă pentru atenuarea impactului creșterii prețurilor”, a mai spus Ciucă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7177 secunde