IMM-urile vor putea lua credite garantate de stat

159
IMM-urile vor putea lua credite garantate de stat - imm-1506531302.jpg

Articole de la același autor

Ministerul de Finanțe a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență pentru aprobarea Programului de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii - IMM INVEST ROMANIA. Acesta are ca obiectiv acordarea de facilități de garantare de către stat pentru creditele luate de IMM-uri. 


Programul este multianual și constă în acordarea fiecărui beneficiar participant în program a uneia din următoarele categorii de credite: 
a) un singur credit pentru realizarea de investiții, garantat de către stat, în procent de maximum 80% din valoarea finanțării pentru proiectele de dezvoltare sau înființare de centre de agrement, exclusiv dobânzile, comisioanele și speze bancare aferente creditului garantat. Valoarea maximă a finanțării garantate de către stat este de 1.200.000 lei;
b) unul sau mai multe credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite ori linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către stat, în procent de maximum 50% din valoarea finanțării, exclusiv dobânzile, comisioanele și speze bancare aferente creditului garantat. Valoarea maximă cumulată a finanțărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul acestei facilități este de 10.000.000 lei, iar valoarea maximă a fiecărei finanțări acordate unui beneficiar nu poate depăși 5.000.000 lei pentru creditele sau liniile de credit pentru finantarea capitalului de lucru, respectiv 10.000.000 lei pentru creditele de investiții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 01 Februarie 2016
Stire din Economie : Programe de stimulare a IMM-urilor
Pagina a fost generata in 0.6258 secunde