Incidente și accidente pe mări și oceane

216
Incidente și accidente pe mări și oceane - indidente-1474905937.jpg

Articole de la același autor

Nava de pasageri ro-ro "Hebrides" a eșuat în Lochmaddy Marina, Scoția, pe 25 seprembrie 2016, în timp ce se pregătea să intre în dană. La bord se aflau 76 de pasageri și echipajul. Incidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni tehnice, nava fiind în imposibilitatea de a reduce suficient din viteză pentru a acosta.


Nimeni nu a fost rănit și carena vasului a rămas intactă. Toți pasagerii și vehiculele de la bord au fost debarcați în siguranță. 


Pe data de 24 septembrie 2016, la bordul tancului petrolier "Burgos" a izbucnit un incendiu în magaziile de marfă. Nava se afla în apropiere de Veracruz, în Golful Mexic, și era încărcată cu 12.000 de tone de produse petroliere. 


Echipajul a fost evacuat, fără a se raporta victime. Tancul a rămas în derivă, la aproximativ 7 mile marine sud-est de Veracruz, fiind înconjurat de remorchere și nave de salvare, care încercau să țină focul sub control. Incendiul a fost stins după mai bine de 30 de ore de luptă cu flăcările. Cu excepția unor mici pete de petrol, nu a existat poluare. 


Pe data de 23 septembrie 2016, bulk-carrier-ul "Fortune Harmony" a emis semnalul de pericol, raportând un incendiu la bord. Vasul era ancorat în zona Piriapolis, din Uruguay. Între timp, echipajul a reușit să stingă focul, dar nava a eșuat. Vasul urmează să fie remorcat și supus unei inspecții.


Nava pentru transportul cimentului "Sensho" a fost arestată de Agenția Maritimă din Malaiezia pentru ancorare neautorizată în zona Panjung Piai, strâmtoarea Johor. Comandantul navei va fi amendat cu până la 23.000 de dolari, dacă va fi găsit vinovat, sau ar putea fi condamnat la doi ani de închisoare. 


Cargoul de mărfuri generale "Mustafa Kan" a emis semnalul de primejdie, raportând că ia apă și se scufundă. Cei 16 membri ai echipajul s-au urcat în bărcile de salvare, iar apoi au fost preluați de Garda de Coastă italiană. Vasul era încărcat cu îngrășăminte din fosfat de amoniu, fiind în drum dinspre Dakar, Senegal, spre Sibenik, Croația. "Mustafa Kan" s-a scufundat la 25 mile marine sud-est de Siracuza, Sicilia. 


Ferry-boat-ul "Danica Joy 2" s-a răsturnat în dana portului Zam-boanga, din Filipine. Nava și-a pierdut stabilitatea din cauza descărcării defectuase. Mai întâi a fost descărcat babordul, dezechilibrul nefiind compensat prin balastare. Cei 799 de pasageri au fost debarcați înainte de producerea accidentului. Echipajul este, de asemenea, în siguranță. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4685 secunde