Incidente și accidente pe mări și oceane

390
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari611-1478443432.jpg

Articole de la același autor

O navă de pasageri costieră s-a scufundat în apropierea Batam, Insulele Riau, Indonezia, strâmtoarea Malacca. La bord se aflau între 93 și 100 de persoane, care se pare că erau muncitori ilegali din Indonezia. 39 de persoane au fost salvate, iar trupurile altor 18 persoane au fost scoase din apele mării. Cauzele tragediei sunt neclare. Potrivit unor informații, nava s-a scufundat din cauza furtunii. Alte surse susțin că s-ar fi lovit de un recif, în timp ce mass-media locală afirmă că nava s-a scufundat din cauza supraîncărcării.


La bordul navei portcontainer "Maersk Patras", în sala mașinilor, a izbucnit un incendiu, în timp ce aceasta se afla la aproximativ 90 mile marine est-sud-est de Las Palmas, Insulele Canare. Sistemul de stins incendii de la bord s-a activat, focul fiind stins. Din cauza flăcărilor, generatoarele și motorul navei au fost afectate, astfel că "Maersk Patras" a rămas în derivă. Nava a solicitat asistență. În ajutor a fost trimis un remorcher și, în cele din urmă, nava a acostat în Las Palmas.


O navă comercială s-au ciocnit cu un trauler coreean de 24 de tone, la apro-ximativ 8 mile marine nord-vest de Sinjin, Coreea de Sud, în Marea Galbenă. Nava de pescuit s-a scufundat parțial. Cei opt membri ai echipajului au fost salvați de altă navă de pescuit aflată în apropiere. 


Potrivit unor informații, nava în cauză ar fi car-carrier-ul "Trans Future 1".


În timp ce ieșea din portul Gresik, Indonezia, cargoul de mărfuri generale "KM Dewaruci Perkasa", având 1.000 tone de ciment la bord, s-a ciocnit cu două nave care erau ancorate: "KM Dolphin Nusantara" și "KM Trijaya".


"KM Dewaruci Perkasa" s-a scufundat. Din cei 13 membri ai echipajului, 9 au fost salvați, iar 4 au fost declarați dispăruți. Conform informațiilor preliminare, "KM Dewaruci Perkasa" a încercat să treacă printre cele două nave ancorate, dar, din cauza curentului puternic a pierdut controlul și s-a ciocnit de ele. 


Cargoul de mărfuri generale "KM Dewaruci Perkasa" avea capacitatea de 688 tdw, fusese construit în 1985 și era înmatriculat sub pavilion Indonezia.


Un tragic accident a avut loc la bordul cargoului de mărfuri generale "BBC Asia". Nava era ancorată în Kobe, Japonia, și încărca țevi dintr-o barjă, cu macaraua de bord. În timpul operațiunii, o stivă de țevi s-a deplasat brusc și a lovit trei docheri care se aflau în cala navei. Doi dintre ei au murit, iar unul a fost internat în stare gravă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente  pe mări și oceane
Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
Stire din Economie : Incidente  și accidente  pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.9504 secunde