Industria shipping-ului caută soluții pentru reducerea emisiilor de metan în atmosferă

77
Industria shipping-ului caută soluții pentru reducerea emisiilor de metan în atmosferă - industriashippinguluicautasoluti-1662649441.jpg

Articole de la același autor

Un grup de companii, în frunte cu concernul petrolier Shell și compania de transport maritim containerizat al mărfurilor MSC, a lansat o inițiativă privind explorarea modalității de reducere a emisiilor de metan în atmosferă de la nave.

Oamenii de știință au avertizat că țările trebuie să reducă rapid emisiile de metan, un gaz cu efect de seră mult mai puternic decât dioxidul de carbon, pentru a preveni cele mai grave efecte ale încălzirii globale.

Transportul maritim acționează, deja, în direcția reducerii emisiilor de CO2, prin dezvoltarea combustibililor viitorului, cum ar fi amoniacul și metanolul.


Ca o soluție imediată, mai multe companii trec la utilizarea gazului natural lichefiat, care emite mai puțin CO2, oxizi de azot și dioxid de sulf decât combustibilii marini existenți.

Dar un studiu realizat, în acest an, de grupul ecologic Transport & Environment a arătat că navele alimentate cu gaze naturale lichefiate pot elimina cantități semnificative de metan nearse în atmosferă. Grupul de studiu va căuta să identifice și să realizeze noi tehnologii pentru a monitoriza și a reduce emisiile de metan de la navele alimentate cu gaze naturale lichefiate. Odată ce aceste soluții vor fi validate, ele vor fi aprobate pentru a fi aplicate în industria shipping-ului începând cu anul 2023..



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0974 secunde