Investiție feroviară, recepționată în portul Constanța

340
Investiție feroviară, recepționată  în portul Constanța - investitieferoviara-1461590298.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a recepționat investiția "Dezvoltarea capacității feroviare în zona fluvio-maritimă a portului Constanța", ca urmare a finalizării lucrărilor. Este vorba de un complex feroviar sistematizat, care să asigure deservirea optimă și unitară a actualilor și viitorilor operatori portuari. În prima etapă a proiectului, s-au executat liniile CF care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic până în anul 2020.

Finanțarea s-a realizat din fonduri structurale (85%) și de la bugetul de stat (15%). Valoarea contractului de execuție a lucrărilor este de 58.300.667,25 lei (fără TVA), antreprenor general fiind asocierea dintre SC Con-sal Trade SRL - SC Livarom Prest SRL - SC Elcomex IEA SA și SC Vio Top SRL.

Valoarea contractului de asistență tehnică de supervizare a execuției lucrărilor este de 1.026.975 lei (fără TVA), consultant fiind asocierea dintre Systra SA - SC Metroul SA București.

Au fost efectuate: lucrări de sistematizare a stațiilor existente, fiind dublate și electrificate; lucrări de dublare a liniei existente Comvex pe viitorul interval de circulație; lucrări de realizare a unei noi stații CF; podețe; lucrări de telecomunicații; lucrări de semnalizare, de electrificare, de energoalimentare; instalații electrice de iluminat exterior; o nouă clădire de exploatare care concentrează numeroase utilaje și instalații. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7082 secunde