În atenția industriașilor constănțeni

Investiții de 22 de miliarde euro în cercetare și inovare

87

Articole de la același autor

O știre de mare interes pentru institutele de cercetări și companiile românești: în următorii șapte ani, vor fi investite peste 22 de miliarde euro în domeniul inovării.

Finanțarea va fi asigurată de Comisia Euro-peană, statele comunitare și industria europeană, prin parteneriat public-privat. Sunt vizate sectoare precum: medicamentele inovatoare, aeronautica, industriile ecologice, pilele de combustie și hidrogen, precum și electronica.

Se urmărește stimularea competitivității industriei UE și găsirea de soluții la provocări majore cum ar fi reducerea emisiilor de dioxid de carbon sau furnizarea următoarei generații de antibiotice. Pachetul de măsuri mai propune extinderea unei inițiative de regrupare a investițiilor în cercetare și inovare în domeniul gestionării traficului aerian, în sprijinul cerului unic european.

Cele cinci parteneriate public-private, denumite "inițiative tehnologice comune" (ITC), sunt:

- inițiativa privind medicamentele inovatoa-re 2 (pentru elaborarea generației următoare de vaccinuri, medicamente și tratamente, cum ar fi noile antibiotice);

- pile de combustie și hidrogen 2 (pentru extinderea utilizării unor tehnologii nepoluante și eficiente în transporturi, industrie și energie);

- Clean Sky 2 (pentru proiectarea unor aeronave mai ecologice, mai silențioase cu mult mai puține emisii de CO2)

- industrii ecologice (pentru utilizarea resurselor naturale regenerabile și a tehnologiilor inovatoare pentru produse cotidiene mai ecologice);

- componente și sisteme electronice (pentru a stimula capacitățile europene de fabricare a produselor electronice).

ITC-urile sunt accesibile unei game largi de sectoare industriale din Europa, inclusiv IMM-urilor, toate tipurile de organizații de cercetare având posibilitatea de a depune cereri de finanțare.

Industria de materiale de construcții din județul Constanța, în special grupul de firme "CELCO", are preocupări în domeniul creșterii eficienței energetice a clădirilor. În parteneriat cu Facultatea de Construcții, din cadrul Universității "Ovidius", ea ar putea fi beneficiara finanțărilor pentru cercetare-inovare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Românii nu vor politică în Biserică
Pagina a fost generata in 0.4463 secunde