KMG International, reacție în urma anchetei DIICOT: "Activitățile rafinăriei Petromidia nu vor fi afectate"

582
2
KMG International, reacție în urma anchetei DIICOT:

Articole recomandate

Procurorii DIICOT au pus sechestru asupra bunurilor companiei Rompetrol, care a intra în vizorul unei noi anchete. Dosarul vizează ordonanță 118/2003, prin care datoriile Rompetrol, în valoare de 603 milioane de dolari, au fost convertite în obligațiuni.


Procurorii au dispus de asemenea sechestru pe conturile a patru persoane implicate în dosarul nou deschis, pe instalațiile și rafinăriile Petromidia și pe toate bunurile companiei, inclusiv pe stațiile Rompetrol din țară, anunță Digi 24.


Reprezentanții Rompetrol au anunțat că, ieri, companiilor KMG International NV ("KMGI"), Oilfield Exploration Business Solutions SA și Rompetrol Rafinare SA, li s-a comunicat faptul că au fost citate ca părți responsabile civilmente într-un dosar în curs de anchetă la DIICOT. "Aceste evoluții pot avea un impact negativ semnificativ asupra obiectivelor strategice și a planurilor de dezvoltare ale KMG în România", avertizează reprezentanții companiei. 


De asemenea, pentru o informare corectă a publicului, KMG a dorit să oferim câteva elemente clarificatoare.


"KMG a achiziționat un pachet de 75% din The Rompetrol Group NV în anul 2007. Privatizarea companiei Rompetrol Rafinare a avut loc în anul 2000, acordul de conversie în obligațiuni a datoriilor istorice companiei fiind încheiat în anul 2003.


Atât KMG, cât și KMGI nu au fost informate oficial de existența unor investigații precum cele menționate astăzi în comunicatul de presă al DIICOT (referitoare la activități din perioada 1998-2003) la momentul achiziției acțiunilor The Rompetrol Group NV (în 2007).


KMGI va folosi toate mecanismele legale, atât la nivel local, cât și internațional, pentru a-și proteja investițiile realizate de la momentul achiziției.


KMGI își exprimă încrederea că, în colaborare cu autoritățile române, investigația va fi soluționată cât mai rapid și va fi gestionată corect din punct de vedere al comunicării, astfel încât activitățile și reputația companiei să nu fie afectate. KMGI își afirmă deschiderea de a colabora cu guvernul și autoritățile române pe tot parcursul acestei investigații.


În același timp, dorim să informăm atât opinia publică, cât și partenerii companiei că activitățile rafinăriei Petromidia și a stațiilor de carburanți Rompetrol nu vor fi afectate", se arată într-un comunicat de presă al KMG International.


Totodată, reprezentanții companiei reconfirmă respectarea tuturor angajamentelor de a contribui la "dez-voltarea României ca un hub energetic pentru regiunea Mării Negre". 


"Astfel, KMG International a realizat investiții în va-loare de aproximativ 4 miliarde dolari începând din anul 2007 pe piața locală, în operațiuni derulate de mai mult de 5.000 de angajați din România. Grupul a plătit în perioada 2007 - 2014 mai mult de 12 miliarde dolari la bugetul statului român.


KMG International și-a asumat, față de guvernul român, dezvoltarea unui fond de investiții mixt româno-kazah, cu un aport de capital de 150 de milioane de dolari și urmărind o țintă totală a activelor de până la 1 miliard de dolari, în funcție de condițiile de piață. KMG International așteaptă din partea Guvernului român parcurgerea unor pași administrativi necesari pentru înființarea entității de proiect a fondului de investiții, în timp ce proiecte în va-loare de peste 300 milioane dolari au fost deja identificate și sunt pregătite pentru a fi transferate către fond și pentru a fi dezvoltate în România, urmând a genera un puternic impact pozitiv atât în plan economic, cât și social", se mai arată în comunicatul de presă. 


Comentează știrea

Alex
10 mai 2016
Petromidia

In urma cu citiva ani,cind rafinaria era un cuib mare de ciori, statul roman voia sa o faca cadou turcilor de la Ak maia. Acestia ar fi vinduto la fier vechi si dupa ce scoteau ceva profit se pierdeau in "ceata". Acum cind rafinaria produce,ofera locuri de munca,plateste taxe,impozite etc trebuie distrusa. Nu stiu sigur cine este mai nemernic in speta asta,cei care au transformat o parte din bani in actiuni sau cei din umbra ,deranjati de faptul ca nu devenim mai repede tara de sclavi. Ce vad eu este ca procurorii joaca aici dupa o melodie straina si cu toate vaicarelile lor privind presupusul amestec in ancheta ,al oricui are o opinie,eu cred ca acum ei ar trebui sa fie cei interogati si acuzati de subminarea economiei ...... Dar tara de lasi si pupincuristi cum sintem, le vom multumi ca au facut dreptate si vom merge la televizor unde vom injura clasa politica ca nu face nimic. De fapt niste oameni speriati sa nu fie invitati la DNA ,mai nou devenit stapinul a tot si toate.

Cornel
10 mai 2016
ss

E mana americanilor aici, nu-i lasa pe chinezi sa vina in europa. "Rompetrol a fost cumpărată de chinezi. KazMunayGas a bătut palma cu China Energy Company pentru preluarea unei participații de 51% din KMG International"

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5333 secunde