Lacăt pe afaceri! Spaţiile comerciale din Gara CF Constanţa îşi aşteaptă noii "jupâni"

8099

Articole de la același autor

Naţiunile puternice din Vest pun mare accent pe transportul feroviar, deplasările cu trenul fiind rapide, confortabile şi rentabile din punct de vedere financiar. Gările sunt veritabile „furnicare”, tranzitate zilnic de zeci sau chiar sute de mii de călători, astfel încât şi activităţile economice desfăşurate în zonă sunt înfloritoare. La Constanţa, Gara CFR mai are mulţi paşi de făcut pentru a reduce din ecart…

CFR-ul intră, de cele mai multe ori, în lumina reflectoarelor atunci când trenurile au întârzieri de ore peste ore, trenurile rămân blocate-n câmp ori printre nămeţi, călătorii degeră în vagoanele prin care suflă vântul sau, din contră, leşină de căldură în mijlocul Bărăganului, înjurându-l de mama focului pe „isteţul” care a oprit instalaţia de aer condiţionat.

Luni, 15 aprilie, pe la orele prânzului, am făcut un raid prin Gara CF Constanţa, dar nu pentru a consulta Mersul trenurilor, ci pentru a lua pulsul activităţii comerciale. 




Greu cu vânzările în zonele fără vad

În sala principală, unde odinioară funcţionau casele de bilete, dar şi pe peron, la linia întâi, marea majoritate a spaţiilor au fost transformate în mini-market-uri, de unde călătorii îşi pot cumpăra produse alimentare, băuturi răcoritoare, ziare, reviste etc.

În flancul dinspre port, însă, multe spaţii comerciale îşi aşteaptă noii „jupâni”. Foste magazine în care se vindeau îmbrăcăminte, încălţăminte, ceasuri şi tot felul de „chinezării” sunt acum închise, aşa cum este şi spaţiul cel mai generos de la etaj, unde a funcţionat ani buni un loc de joacă.

Lacăt pe uşă este la Sala Happy Fitness (Lady Only), Bistro Lounge şi Happy Kids Planet, tot fără stăpân fiind şi un spaţiu deţinut odinioară de o agenţie care oferea servicii de transport internaţional de persoane şi colete. 




„M-ar încânta să închiriez un spaţiu în zona gării, ştiu că se vor organiza curând licitaţiile, să vedem care vor fi şi condiţiile. Important este să fii poziţionat în aria de vad, pe unde trec călătorii, altfel e mai complicat, rişti să dai rapid faliment. Depinde şi de preţul solicitat pe metru pătrat”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Gigi P., comerciant constănţean.

Ce „merge” în zonă? Farmacia şi, bineînţeles, casa de pariuri sportive şi de jocuri de noroc. Şi, nu în ultimul rând, autoservirea amplasată în corpul de clădire din dreptul staţiei de microbuze ce operează în sudul litoralului. Blitzul aparatului de fotografiat l-a surprins şi pe un cetăţean cu „băşica” plină, care, ziua-n amiaza mare, lângă autoservire, clacând probabil fizic şi psihic, s-a uşurat la gard, în văzut tuturor. Halal civilizaţie! 




Pregătiri pentru licitaţia din 25 aprilie

Sucursala Regională (SRCF) Constanţa nu stă cu mâinile-ncrucişate, ci încearcă să găsească muşterii, astfel că, prin intermediul Diviziei Comerciale - Serviciul Afaceri Patrimoniale, va organiza, în data de 25 aprilie, de la ora 12.00, la sediul său din strada Aleea Albăstrelelor, licitaţie publică, deschisă, cu strigare, pentru închirierea de locaţii - spaţii şi terenuri - în vederea desfăşurării de activităţi comerciale, prestări servicii, alimentaţie publică, depozitare etc., situate atât pe raza municipiului Constanţa, cât a staţiilor CF Babadag, Basarabi/Murfatlar, Călăraşi Sud, Cernavodă Oraş şi Cernavodă Pod, Ciocârlia, Ciulniţa, Cobadin, Cogealac, Eforie Nord, Eforie Sud, Feteşti, Halta Neptun, Halta Costineşti, Mangalia, Tulcea.

„Lista completă a locaţiilor, spaţiile disponibile şi obiectul de activitate poate fi accesată pe site-ul cfr.ro - Informaţii de interes public - Regionala CF Constanţa - Închirieri 2024. 




În vederea participării la licitaţie, este necesară achiziţia caietului de sarcini şi achitarea următoarelor taxe: 120 lei + TVA (taxă de participare); 150 lei + TVA (taxă documentaţie - caiet de sarcini, instrucţiuni pentru ofertanţi, cerere de înscriere, draft contract închiriere); garanţie de participare calculată la nivelul triplului tarifului minim de pornire la licitaţie pentru locaţia respectivă, inclusiv TVA.

Perioada sezonului începe de la data 1.05 a fiecărui an de derulare a contractului şi până la data de 30.09 a fiecărui an de derulare a contractului”, au transmis reprezentanţii SRCF Constanţa.

Documentaţia de licitaţie se poate procura de la sediul Sucursalei Regionalei CF Constanţa, Divizia Comercială - Serviciul Afaceri Patrimoniale, apoi va trebui depusă, până la data de 22 aprilie, ora 12.00, tot la sediul sucursalei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.9027 secunde