Marcel Ciolacu pune Portul Constanța pe rutele transcontinentale Asia – Europa

208
Marcel Ciolacu pune Portul Constanța pe rutele transcontinentale Asia – Europa - marcel-ciolacu-t-1705937429.jpg

Articole de la același autor

Premierul Marcel Ciolacu a deschis Forumul de Afaceri România-Vietnam, de luni, cu exprimarea ambiției de a asigura un „acces cât mai larg produselor românești de calitate pe piața vietnameză”.


Forumul de afaceri a fost precedat de o discuție „extrem de constructivă” între cei doi premieri, concentrată pe cooperarea economică.


"Am setat un nivel de ambiţie deosebită pentru amplificarea schimburilor comerciale şi pentru facilitarea investiţiilor în proiecte de interes comun. Suntem amândoi convinşi că valoarea schimburilor comerciale nu reflectă adevăratul potenţial al celor două state. De aceea, suntem hotărâţi să vizăm o creştere constantă a comerţului bilateral care să ducă la dublarea volumului până în 2030", a declarat premierul Ciolacu.


Premierul român a spus, ”doar încurajând un număr cât mai mare de firme româneşti şi vietnameze să fie prezente pe pieţele celor două ţări putem avansa spre alt obiectiv central bilateral: sprijinirea accesului întreprinderilor din domenii economice de interes la pieţele terţe”, notează gandul.ro


„Relaţiile comerciale solide dintre Vietnam şi Uniunea Europeană pe baza Acordului de Comerţ Liber nu au cum să ocolească poarta Mării Negre spre piaţa europeană, Portul Constanţa. Avem proiecte ambiţioase, unele deja în derulare, de modernizare şi extindere a Portului care, împreună cu rutele navigabile de la Dunăre, au deja un rol esenţial în asigurarea tranzitului cerealelor ucrainene, cu impact asupra pieţei mondiale alimentare”, a mai declarat Marcel Ciolacu.


Nu numai Portul Constanța, ci și cele dunărene „vor avea o semnificație esențială pe rutele transcontinentale dintre Asia şi Europa, aflate în plină dezvoltare”, a precizat premierul României.


„De aceea, am semnalat necesitatea încheierii rapide a acordurilor de cooperare între Porturile Constanţa şi Galaţi cu porturi din Vietnam precum Hai Phong. Mi-aş dori ca următoarele evenimente dedicate investiţiilor şi comerţului să aibă loc în oraşe-porturi din cele două ţări şi în primul rând în Constanţa”, a subliniat Marcel Ciolacu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5336 secunde