Măsuri pentru salvarea agenților economici cu datorii la bugetele statului

180

Articole de la același autor

Pentru salvarea agenților economici aflați în dificultate, Ministerul Finanțelor propune, printr-un act normativ aflat în dezbatere publică, continuarea măsurii de restructurare a obligațiilor bugetare (reglementată în prezent de OG nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale). Astfel, noul termen de depunere a notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare va fi 31 ianuarie 2023 inclusiv, iar cel de depunere a solicitării de restructurare a obligațiilor bugetare va fi prorogat până la 31 iulie 2023.

În plus, se propune exceptarea de la acordarea restructurării obligațiilor bugetare pentru obligațiile bugetare ce reprezintă fonduri europene sau fonduri publice naționale aferente fondurilor europene.

Totodată, se precizează că, pe lângă ajutoarele de stat, nu intră sub incidența restructurării obligațiilor bugetare: fondurile europene sau fondurile publice naționale aferente fondurilor europene, precum și taxele vamale, accizele și taxa pe valoarea adăugată, pentru care competența de administrare revine Autorității Vamale Române, cu excepția inspecției fiscale și a executării silite.

În plus, au fost excluse din sfera obligațiilor bugetare pentru care poate fi acordată restructurarea obligațiile bugetare rămase de plată ca urmare a unei restructurări acordate care a eșuat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0606 secunde