Micii românești nu au primit astăzi "dezlegare". Iată de ce

72
Micii românești nu au primit astăzi

Articole de la același autor

Astăzi, DG SANCO a pus în discuție pe agenda Comitetului Permanent pentru Lanțul Alimentar și Sănătatea Animalelor (SCFCAH) proiectul de regulament al Comisiei care prevede includerea aditivilor necesari pastei de mici în legislația actuală. 


Potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii, în cadrul acestei reuniuni, conform procedurii, Comisia a supus mai întâi discuției proiectul, pentru a decide dacă se poate întruni o majoritate calificată (minim 260 voturi din total 352), în vederea înscrierii acestuia ca punct de vot cert pe agendă. Datorită demersurilor realizate de România, o serie de state membre și-au revizuit pozițiile în sensul susținerii propunerii legislative.


"Cu toate că nici un stat membru nu a avut obiecții la solicitările României, unele din aceste state au precizat că nu pot vota în favoarea propunerii datorită solicitărilor producătorilor naționali, solicitări care nu au putut fi incluse în prezentul proiect. În esență, este vorba de interesul acestora privind extinderea listei cu aditivi care nu sunt utilizați în produse tradiționale. În această situație, Comisia a decis să nu supună votului proiectul de regulament, evitând astfel reluarea întregului proces de la zero (opiniile favorabile cumulau 247 voturi). O următoare reuniune până la care ar trebui să se clarifice solicitările statelor membre este programată după ce noul Parlament European va fi ales, respectiv în luna iulie", au explicat reprezentanții Ministerului Agriculturii. Aceștia au ținut însă să precizeze că micii românești pot fi în continuare comercializați pe piața internă a UE, cu folosirea aditivilor în discuție.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4533 secunde