Ministerul Agriculturii vrea să salveze fabrica de zahăr din Luduș

171
Ministerul Agriculturii vrea să salveze fabrica de zahăr din Luduș - guvernulvreasasalvezefabricadeza-1651764945.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii a fost mandatat de Guvernul României să întreprindă măsurile necesare pentru menținerea activității la fabrica de zahăr din Luduș. Compania din România este deținută de un grup francez, care a luat decizia, în anul 2021, să închidă activitatea de producție a zahărului.
 

„Fabrica este funcțională și ar fi păcat să fie dezmembrată și activitatea de acolo să înceteze. De aceea, la nivel guvernamental trebuie să facem toate eforturile astfel încât să menținem activitatea, să menținem salariații și să păstrăm locurile de muncă. De cealaltă parte, avem foarte mulți fermieri din zona respectivă care aveau contracte în trecut cu Fabrica de zahăr Luduș. 


S-au dotat cu echipamente specifice activității de producție a sfeclei de zahăr, iar statul român a investit sume considerabile atât din fonduri europene, cât și naționale în sprijinirea acestor fermieri. După 2017, din păcate, lucrurile la nivel european s-au schimbat în ceea ce privește producția de zahăr. Odată cu eliminarea cotelor minime obligatorii de zahăr, de acolo, prețurile au devenit libere și, din păcate, au apărut disproporționalități între fermierii din alte state și cei din țara noastră. Trebuie să îi menținem în activitate, trebuie să reechilibrăm balanța comercială, pentru că e foarte important să producem în România. Și acolo în sectoarele în care avem potențial este mare păcat să nu o facem”, a precizat ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3827 secunde