Ministerul Finanţelor: Românii pot investi, de săptămâna viitoare, în titlurile de stat Tezaur

286
Ministerul Finanţelor: Românii pot investi, de săptămâna viitoare, în titlurile de stat Tezaur - 1-1712928758.jpg

Articole de la același autor

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, 12 aprilie, de Ministerul Finanţelor.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

- între 15 aprilie - 9 mai, online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului;

- între 15 aprilie - 10 mai, de la sediul unităților Trezoreriei Statului;

- între 15 aprilie - 9 mai, în mediul urban, și 15 aprilie - 8 mai, în mediul rural, prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română SA.

„Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile”, menţionează sursa citată.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3905 secunde