Ministrul Finanțelor explicații despre impozitarea progresivă a salariilor pentru români

225
Ministrul Finanțelor explicații despre impozitarea progresivă a salariilor pentru români - impozitare-progresiva-1710782408.jpg

Articole de la același autor

Marcel Boloş a explicat că impozitarea progresivă va fi o sarcină pentru noul guvern care va fi instalat la data de 1 ianuarie 2025.


"În ceea ce priveşte impozitarea progresivă, avem aceste rapoarte ale Băncii Mondiale şi, mai nou, şi OCDE (n.r. Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) este cel care menţionează această recomandare pentru ţara noastră. Deocamdată, suntem cu sistemul de impozitare unică. Este, dacă vreţi, o sarcină pe care noul guvern instalat cu data de 1 ianuarie 2025 o va avea de dus la bun sfârşit.


„Momentul pentru o re-echilibrare”


Avem un sistem de impozitare a muncii, care este unul dintre cele mai ridicate de la nivelul Uniunii Europene, şi poate e momentul pentru o re-echilibrare.


Dacă se va avea în vedere întreaga impozitare a muncii trebuie să gândim pachetul acesta complet de politică fiscală în urma căruia fie ne alegem cu o reducere a impozitării muncii, şi cred că acesta ar fi un obiectiv important pentru România, şi transferul sarcinii fiscale spre consum şi spre impozitarea capitalului, fie doar ne alegem cu măsuri punctuale, care pot aduce pe termen scurt mai mulţi bani la buget", a declarat Marcel Boloş, ministrul de Finanţe, la Antena 3 CNN.


Ministrul de Finanţe, alternativa "de luat în calcul" în ceea ce priveşte cota TVA


Totodată, Marcel Boloş a vorbit şi despre cota de TVA aflată în vigoare în Româina, dar şi despre o recomandarea venită de la Banca Mondială, referitoare la cota unică de TVA cerută de Comisia Europeană.


"Avem şi recomandarea pe care o are Banca Mondială şi avem şi aceste cote diferenţiate pe care le practicăm întâi de toate. Cota standard este una dintre cele mai scăzute la nivelul Uniunii Europene, avem 19% cota standard de TVA şi apoi avem şi cotele diferenţiate de 9% şi de 5% pe care le practicăm.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4552 secunde