Navigatorii trebuie să beneficieze de pensii în țările lor!

2165

Articole de la același autor

Vineri 20 mai 2016, la hotelul Iaki din Mamaia, a avut loc reuniunea Asociației Eurocrew. Organizația a fost înființată pe data de 6 octombrie 2011. Bazele ei au fost puse în Polonia, la Kozi Grod, Gdynia, unul dintre marile porturi ale bătrânului continent. Asociația Națională a Agențiilor de Crewing din România (ANACR) se numără printre fondatori.

Principalele sale obiective sunt: promovarea profesiei de navigator în țările europene și a navigatorilor europeni pe piața forței de muncă maritime. Agenții de crewing sunt reprezentanți ai armatorilor, dar și ai navigatorilor. De aceea, Eurocrew dorește să apropie pozițiile ambelor părți și să găsească cele mai bune căi de cooperare pentru beneficiul mutual. În acest moment, din Eurocrew fac parte asociații ale companiilor de crewing din: Bulgaria, Croația, Letonia, Polonia, România, Slovacia și Ucraina.

"La reuniunea de la Mamaia, la care au participat reprezentanți din Bulgaria, Croația, Polonia și România, a avut loc un schimb de informații referitoare la modul de aplicare a prevederilor Convenției internaționale MLC 2006. Au fost prezentate exemple de bune practici din țările care o aplică deja. România a ratificat convenția și are obligația să o pună în aplicare începând din luna noiembrie 2016. De aceea, suntem interesați să preluăm modelele cele mai bune de la țările care au implementat-o deja. Trebuie precizat faptul că, la întâlnire au fost prezenți și reprezentanții Autorității Navale Române, ai CERONAV și ai instituțiilor de învățământ superior marinăresc.

De asemenea, s-a discutat despre necesitatea trecerii la plata asigurărilor sociale ale navigatorilor în țările de rezidență. În prezent, în flota europeană, acestea se achită în statele de pavilion ale navelor. Prin schimbarea sistemului de plată, navigatorii vor putea beneficia de pensii la ei în țară", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Florin Urziceanu, pre-ședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Crewing din România și membru în consiliul de conducere al Eurocrew.

Invitat de onoare, reprezentantul Class NK le-a vorbit participanților despre reuniunea Comitetului IMO privind resursele umane, prezentându-le cursurile ce vor fi organizate, conform STCW, începând din 2017.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Aprilie 2016
Stire din Economie : Incidente pe mări și oceane
Joi, 28 Aprilie 2016
Stire din Economie : Accidente pe mări și oceane
Luni, 25 Aprilie 2016
Stire din Economie : Necazuri pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.4526 secunde