Porturile Constanța și Vukovar au semnat un memorandum de înțelegere

206
Porturile Constanța și Vukovar au semnat un memorandum de înțelegere - portulconstanta-1434643667.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a organizat, pe data de 17 iunie 2015, la Vukovar (Croația), evenimentul "Portul Constanța întâlnește portul Vukovar". Au participat reprezentanți ai 70 de firme croate, interesate de oportunitățile oferite de portul Constanța.


Întâlnirea a avut drept scop promovarea porturilor Constanța și Vukovar ca puncte cheie în dezvoltarea strategiei Dunării, cu scopul atragerii de noi fluxuri de marfă.


Participarea numeroasă la acest eveniment denotă interesul crescut pentru creșterea traficului de mărfuri spre și dinspre Portul Constanța, pe Dunăre, în special pentru mărfuri vrac solide (cărbune, cocs, cereale), lichide (petrol) și mărfuri agabaritice, se arată în comunicatul de presă primit la redacție. 


Portul Vukovar este singurul port la Dunăre al Croației, acesta având un potențial foarte mare de dezvoltare.


În cadrul reuniunii a fost semnat Memorandumul de Înțelegere în domeniul transportului naval între cele două porturi, de către directorul comercial al CN APM SA Constanța, George Gabriel Vișan, respectiv directorul general al portului Vukovar, Tomislav Mihaljevic. 


George Gabriel Vișan a declarat cu acest prilej: "Portul Constanța conectează Europa prin Dunăre la Marea Neagră, oferind oamenilor de afaceri croați oportunități enorme de dezvoltare a afacerilor proprii. Prin portul Constanța există acces către orice port de pe Dunăre. Spre exemplu, din traficul total de 55 de milioane de tone înregistrat în 2014, 12,5 milioane tone marfă au fost transportate pe Dunăre". De asemenea, acesta a subliniat că, odată cu reglementarea navigabilității pe Dunăre, traficul fluvial va crește cu până la 50%. 


Memorandumul stipulează cooperarea în următoarele domenii: transportul de mărfuri generale, containerizate, de pasageri, cooperarea transfrontalieră, identificarea de potențiali clienți pentru cele două porturi, schimb de experiență, vizite tehnice, identificarea acțiunilor menite să sprijine Strategia Uniunii Europene de Dezvoltare a Regiunii Dunării, identificarea și abordarea comună a proiectelor cu finanțare europeană menite să îmbu-nătățească condițiile de navigabilitate pe Dunăre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5679 secunde