Producţie industrială, agricultură, investiţii străine. INFO economic

156
Producţie industrială, agricultură, investiţii străine. INFO economic - 1-1712232325.jpg

Articole de la același autor

l Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au înregistrat, în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, o scădere de 0,9% în Uniunea Europeană şi un declin de 1% în zona euro, informează Eurostat. O scădere mai importantă, de 1,2%, a fost înregistrată în România.

Eurostat precizează că evoluţia preţurilor producţiei industriale în UE a fost influenţată în special de un declin de 3,1% al preţurilor la energie.

l CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierul, în cadrul unei scheme de ajutor de stat lansate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin care fermierii pot beneficia de granturi pentru subvenţionarea dobânzilor la credite.

Perioada de creditare este de maximum 60 luni, iar beneficiarii acestui program sunt persoane juridice - fermieri, care desfăşoară activităţi în domeniul agricol vegetal / zootehnic, care cuprind cultivarea plantelor nepermanente, a plantelor din culturi permanente, a plantelor pentru înmulţire, creşterea animalelor şi activităţi în ferme mixte.

l România s-a clasat pe locul 17 în clasamentul destinaţiilor pentru investiţii străine directe pe pieţele în curs de dezvoltare, potrivit raportului Direct Investment Confidence Index.

Investiţiile străine directe în România au crescut de la 10,6 miliarde de dolari în 2021, până la 11,3 miliarde de dolari în 2022. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3866 secunde