România ar putea adera la zona euro în 2026. Implementarea PNRR-ului, decisivă!

806
România ar putea adera la zona euro în 2026. Implementarea PNRR-ului, decisivă! - 1-1678972972.jpg

Articole de la același autor

România are planificată aderarea la zona euro pentru anul 2029, însă termenul ar putea fi redus cu trei ani dacă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi implementat în totalitate.

„Planul de aderare la zona euro cuprinde ca orizont anul 2029, dar îmi doresc să fie 2026. Pentru asta, toţi trebuie să facem un efort, să facem reformele din PNRR şi să avem PNRR-ul îndeplinit 100%.

Eu cred că România, dacă ar aplica acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă, şi ar avea o absorbţie mai rapidă de fonduri europene, în 2026 ar avea elemente de convergenţă reală, dar şi nominală, astfel încât să poată să înceapă să intre în anticamera zonei euro”, a declarat, joi, 16 martie, în cadrul conferinţei „Romanian Business & Investment Roundtable”, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

El a subliniat că, din perspectiva convergenţei reale, se menţine orientarea de a adera la zona euro în anul 2029.

„Din punctul meu de vedere, dacă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se va implementa în totalitatea sa, noi putem să grăbim această accedere mai devreme de 2029, pentru că vom avea şi criterii de convergenţă nominală îndeplinite, dar mai ales vom creşte partea de convergenţă reală în sensul de putere de cumpărare economică în primul rând, dar şi individuală, la un nivel rezonabil şi sustenabil pentru ceea ce înseamnă mediile europene”, a explicat Adrian Câciu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4817 secunde