Salariul minim al navigatorilor rămâne neschimbat până în 2018

497
Salariul minim al navigatorilor rămâne neschimbat până în 2018 - salariulmarinarilor-1460480359.jpg

Articole de la același autor

La recomandarea Organizației Internaționale a Muncii (OIM), salariul minim de bază al marinarilor va rămâne la nivelul actual, de 614 dolari pe lună, cel puțin până în 2018.

Decizia a fost luată în urma unei reuniuni a Comisiei maritime comune a OIM, care a avut loc la Geneva săptămâna trecută. Au luat parte reprezentanți ai angajatorilor maritimi, din cadrul Camerei Internaționale de Navigație (ICS), și ai sindicatelor membre ale Federației Internaționale a Lucrătorilor din Transporturi (ITF).

Menținerea salariului minim la actualul nivel oferă stabilitate industriei shipping-ului, ale cărei piețe trec prin momente dificile în prezent, au subliniat reprezentanții angajatorilor. Trebuie avut în vedere faptul că, în practică, salariul este mai mare, întrucât se adaugă plățile suplimentare și drepturile conexe, în temeiul Convenției internaționale MLC-2016.

Comisia maritimă a OIM va opera următoarea revizuire a salariului minim în 2018.

"Navigatorii români nu sunt afectați de înghețarea salariului minim la nivel OIM. Mare parte dintre ei muncesc pe nave cu pavilion de complezență, care au contract tip ITF, cu un nivel de salarizare superior celui stabilit de OIM. Alții sunt îmbarcați pe nave cu pavilioane naționale europene, unde, de asemenea, salariile sunt mai mari", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al navigatorilor.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Aprilie 2016
Stire din Economie : Accidente pe mări și oceane
Marţi, 12 Aprilie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente navale
Pagina a fost generata in 0.5983 secunde