Sorin Grindeanu, despre relaţia cu WeBuild, constructorul podului de la Brăila: „Nu vom ceda şantajului!”

163
Sorin Grindeanu, despre relaţia cu WeBuild, constructorul podului de la Brăila: „Nu vom ceda şantajului!” - 1-1717407746.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, 3 iunie, după vizita la Drumul expres Brăila - Galaţi, că firma care a construit podul suspendat peste Dunăre, WeBuild, cere CNAIR 230 de milioane de lei ca să dea drumul la circulaţie, deşi proiectul este finalizat pe ambele maluri undeva la 90%. Grindeanu a transmis că nu va fi de acord cu acest tip de şantaj, iar măsurile vor fi anunţate în săptămânile viitoare.

„Vreau să prezint modul în care înţeleg cei de la WeBuild să gestioneze relaţia cu CNAIR. Ca să fiu cât de poate de clar, în acest moment, solicită CNAIR-ului 230 de milioane de lei, ca să dea drumul la circulaţie, deşi proiectul este finalizat, atât pe malul brăilean, cât şi pe malul tulcean în procent de 99%, deci se poate da drumul la circulaţie. Solicită 230 de milioane de lei, altfel vor respecta termenul pe care l-au câştigat, îl au: octombrie 2024. Asta înseamnă rea-voinţă.

Nu vom fi de acord nici la minister, nici la CNAIR cu acest tip de şantaj, iar măsurile pe care noi le vom lua, nu doar pe această lucrare, o să le vedeţi în săptămânile şi lunile viitoare.

Dincolo de multe alte lucrări pe care consideră dânşii că ar trebui să le plătim noi, în suma aceasta, vreo 30 şi ceva de milioane sunt ce i-am pus noi să refacă asfaltul care, anul trecut, aşa cum ştiţi, nu a fost de cea mai bună calitate. Tocmai de aceea noi nu am fost de acord cu recepţia, nici acum nu suntem de acord să cedăm la acest şantaj, un şantaj pe care au încercat să îl facă, având în vedere perioada această electorală. Faptul că deschiderea acestor tronsoane de drumuri - şi pe malul brăilean, şi pe malul tulcean, spre Jijila - ar fi dus la o circulaţie mult mai bine şi în municipiul Brăila, dar şi pe descărcarea spre Tulcea, au crezut că este o cheie, un motiv pentru care să şantajeze ministerul, să şantajeze CNAIR-ul, să plătim această sumă”, a declarat Grindeanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3281 secunde