Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării

356
Responsabilitatea principală pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării (EUSDR) revine coordonatorilor de arii prioritare.

În cazul României, responsabile sunt: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru aria prioritară 1.a Căi navigabile interioare, împreună cu Ministerul Transporturilor, Inovațiilor și Tehnologiei din Austria și compania de administrare și dezvoltare a căilor navigabile din Austria via Donau; Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și Ministerul Culturii și Patrimoniului Național pentru aria prioritară 3 Promovarea culturii și turismului, împreună cu Bulgaria; Ministerul Mediului și Pădurilor pentru aria prioritară 5 Gestionarea riscurilor de mediu, împreună cu Ungaria.

Coordonatorii au identificat până în prezent un număr de proiecte majore care pot fi implementate și finalizate în cadrul EUSDR.

Coordonatorii Ariei Prioritare 1.a au înființat un grup coordonator care a decis înființarea a cinci grupuri de lucru (WG) în scopul de a aborda acțiunile legate de căile navigabile prevăzute în planul de acțiune al EUDRS: "Modernizarea flotei dunărene"; "Investiți în educație și ocuparea forței de muncă"; "Implementarea Serviciului de Informații Fluviale (RIS)"; "Îmbunătățirea infrastructurii și managementului pe căi navigabile"; "Dezvoltarea porturilor multimodale și transportul durabil de mărfuri".

Prima reuniune a grupului de coordonare a avut loc azi, la București. Pe data de 28 octombrie 2011, va avea loc a doua reuniune. În cadrul întâlnirii de azi s-au discutat aspecte privind modul de organizare a grupurilor de lucru, rolul participanților, rezultatele așteptate, precum și stadiul activităților și proiectelor identificate care vor contribui la atingerea țintelor prevăzute în strategie.

La sfârșitul acestui an, este programată organizarea de către coordonatorii ariei prioritare 1.a. a primei conferințe anuale a stake-holder-ilor, la care vor sunt invitați să participe reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniu și organizații non-guvernamentale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Încotro, când ești tâlhărit în UE?
Joi, 29 Septembrie 2011
Stire din Actual : UE impune noi norme de viteză
Pagina a fost generata in 0.6975 secunde