Surprize mari la Târgul de Mobilă din Mamaia. Iată care sunt "tendințele"

773

Articole de la același autor

Mobila din lemn masiv, atent lucrată, îți captează toată atenția încă de la primii pași pe care îi faci în Pavilionul Expozițional din Mamaia, acolo unde până sâmbătă sunt deschise Târgul de Mobilă și Salonul de Dotări Hoteliere și Alimentație Publică - Litoral 2014, manifestări organizate de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. Nu este pe buzunarul oricui, asta-i drept, însă cu siguranță mulți și-ar dori o astfel de mobilă în casă; într-o casă mare, având în vedere că piesele sunt destul de… impozante. 


Expozanții spun că tot mai mulți români s-au întors către produsele de mobilier din lemn masiv, sau parțial masiv, cu design clasic. De exemplu, un corp din lemn masiv, cu ceas cu pendul, care are bine peste doi metri, costă 9.000 lei, o masă rotundă din lemn, nu extrem de încăpătoare, ajunge la 2.500 lei, iar un scaun poate costa chiar și 400 lei. "Calitate înainte de toate", asta spun comercianții că este dorința cumpărătorilor. Iar cumpărătorii sunt dispuși să dea și peste 12.000 lei, de exemplu pe o canapea exten-sibilă și două fotolii care însă pot fi lăsate, de ce nu,  și generațiilor viitoare.


Mobilă viu colorată
O altă tendință a acestui an, sau mai bine spus o tendință care încă se păstrează, este mobila viu-colorată, atât pentru dormitoare, cât și pentru sufragerii sau bucătării. La târg putem găsi mobilier furniruit, realizat cu furnire naturale de fag, pe structură de lemn, produsul finit putând avea nuanțe ca verde salvie, negru, crem sau alb. Combinația de negru cu roșu este în trend, spun expozanții, în special pentru livinguri și bucătării. La alte târguri de profil din țară cerere mare a fost însă pentru mobila albă.


Și fotoliile îmbrăcate în culori cât mai vii sunt în mare vogă, după câte se pare, iar perdelele și draperiile nu mai sunt ce au fost odată. Expozanții propun pentru cei mai îndrăzneți tot felul de imprimeuri mai mult sau mai puțin abstracte.


Firmele participante în cadrul Salonului de Dotări Hoteliere și Alimentație Publică - Litoral 2014 au adus și ele la Mamaia tot ce au avut mai bun, de la porțelanuri și sticlărie, la bazine cu hidro-masaj interioare și exterioare, mobilier specific acestui sector, sisteme de iluminat, detergenți profesionali, echipamente pentru bucătării și multe altele. 


Cert este că la această ediție constănțenii au ce vedea. Nu doar că numărul expozanților este mai mare, dar și suprafața ocupată de aceștia e mai generoasă. "Acum vorbim de 2.500 metri pătrați; parterul Pavilionului este ocupat. Este un târg la care, prin specific, firmele ocupă mult spațiu. Dacă la confecții își iau câte șase metri pătrați, aici vorbim de zeci de metri pătrați ocupați de o firmă", a spus președintele CCINA Constanța, Mihai Daraban.


Constănțenii sunt așteptați la Pavilionul Expozițional din Mamaia până sâmbătă, 29 martie. Programul de vizitare este până vineri, 28 martie, între 10.00 - 18.00, iar sâmbătă între 10.00 - 15.00. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5636 secunde