Teza de la Antifraudă a făcut 333 de victime

2585
2
Teza de la Antifraudă a făcut 333 de victime - examen-1382475764.jpg

Articole de la același autor

Concursul pentru ocuparea posturilor de execuție puse la bătaie de viitoarea Direcție Generală Antifraudă Fiscală este plin de surprize.


După prima etapă, selecția dosarelor, un număr de 222 candidați, reprezentând 7,83% din total, au fost declarați respinși, din două motive: fie că persoanele n-au putut dovedi cu documente că au studiile nece-sare, fie că nu îndeplineau condiția de vechime minimă în specialitate, cerută de postul pentru care concurau.


Cea de a doua etapă, proba scrisă, a dus la eliminarea din competiție a altor 333 de persoane, respectiv 11,75% din totalul celor înscriși inițial. Dintre acestea, 154 de persoane pur și simplu nu s-au prezentat la examen. Care sunt motivele numărului mare de absenți? Cel mai probabil, respectivii candidați și-au dat seama că sunt prea slab pregătiți pentru a avea vreo șansă de reușită. Interesant este că printre absenteiști s-au numărat nu doar aspiranții la un post de debutant, ci și candidați cu pretenții mai mari, care ar fi vrut să obțină funcția de inspector antifraudă principal sau superior.


În cazul a patru candidați, tezele au fost anulate, probabil pentru tentativă de fraudare (dacă ținem cont de prevederile regulamentului de concurs). Alți 175 de candidați au fost declarați respinși, întrucât nu au atins baremul minim, de 50 de puncte.

Proba scrisă a constat dintr-un test grilă, cu 40 de întrebări. Fiecare dintre ele avea trei răspunsuri, unul fiind cel corect. Fiecare răspuns corect a primit 2,5 puncte.

Trebuie remarcat faptul că, indiferent de postul pentru care au concurat (inspector antifraudă superior, principal, asistent sau debutant), candidații au fost examinați cu același test. Probabil că organizatorii au plecat de la premisa că legislația trebuie cunoscută de toată lumea, indiferent de funcție.


O candidată din Galați, care concurează pentru funcția de inspector superior, a reușit să obțină nota maximă, de 100 de puncte. La capătul opus al clasamentului s-au situat doi candidați, unul pentru funcția de inspector superior și altul pentru funcția de debutant, care au fost notați cu 0 puncte.


Indicele de promovabilitate la proba scrisă, pe structurile viitoarei instituții, variază între 78,26% și 90,26%, după cum urmează:

- Direcția Generală Antifraudă Fiscală - 90%;

- Direcția Generală Antifraudă București - 86%;

- Direcția Generală Regională Antifraudă 1 Suceava - 90,25%;

- Direcția Generală Regională Antifraudă 2 Contanța - 86,63%;

- Direcția Generală Regională Antifraudă 3 Alexandria - 86,98%;

- Direcția Generală Regională Antifraudă 4 Târgu Jiu - 78,26%;

- Direcția Generală Regională Antifraudă 5 Deva - 90,26%;

- Direcția Generală Regională Antifraudă 6 Oradea - 86,40%;

- Direcția Generală Regională Antifraudă 7 Sibiu - 84,87%.




Foștii comisari ai Gărzii Financiare Constanța înscriși în competiție au fost declarați promovați la proba scrisă.

După soluționarea contestațiilor la teză, concurenții rămași în com-petiție vor participa la interviu. Potrivit regulamentului de concurs, în cadrul acestei probe sunt testate abilitățile impuse de funcție, aptitudinile și cunoștințele profesionale ale candidaților. Interviul se realizează conform unui plan de interviu, care va fi afișat la locul de desfășurare a probei înainte de susținerea ei de către primul candidat. Comisia nu poate adresa întrebări referitoare la opiniile politice ale candidatului, activitatea sindicală, religie, etnie, starea materială sau familială, originea socială ori care pot constitui discriminare pe criterii de sex.

Întrucât rezultatul interviului se notează cu calificativul "admis" sau "respins", rezultă că, în final, diferența între candidați va fi făcută de nota de la teză.


Vă reamintim că, pentru cele 1.461 de posturi de inspectori antifraudă, s-au înscris inițial 2.834 de candidați, concurența fiind de 1,94 persoane pe loc. În cazul celor 16 locuri din județul Constanța, din cadrul Direcției de Combatere a Fraudelor, au fost depuse 33 de dosare de înscriere, iar pentru cele 100 de locuri din cadrul Direcției Regionale Antifraudă 2 Constanța, 245 de candidaturi.

După proba scrisă, conform calculelor noastre, au mai rămas în concurs 2.279 de candidați, pe 1.461 de posturi. 


Comentează știrea

Lite
23 octombrie 2013
J

Aceeasi spagari de la garda financiara vor intra si la directia antifrauda, adica nu se va schimba nimic din sistem. Concursul asta a fost creat doar pentru a se lua spagi noi pentru concurs. De luna viitoare vine "noua" garda peste firmele mici sa ceara spaga + amenda.

eu
23 octombrie 2013
eu

aloo, cel care a luat 100 puncte, este de fapt un EL, il cheama Mihai.....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6038 secunde