Timbrul de mediu, învins în instanță. Șoferii își pot recupera banii!

2744
1
Timbrul de mediu, învins în instanță. Șoferii își pot recupera banii! - masinitaxadeinmatriculare-1385309496.jpg

Articole de la același autor

Sute de români care au dobândit dreptul la restituirea sumelor reprezentând taxa pe poluare pentru autovehicule / taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule / timbrul de mediu pentru autovehicule, în baza unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, prin care s-a dispus ca numai Administrația Fondului pentru Mediu să restituie sumele respective, și-au primit anul acesta banii. 


"În perioada ianuarie - septembrie 2013, Administrația Fondului pentru Mediu a efectuat 238 de restituiri către persoanele fizice și 68 de restituiri către persoanele juridice, în baza hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile. Administrația Fondului pentru Mediu a restituit sume reprezentând taxă pe poluare pentru autovehicule / taxă pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule / timbrul de mediu pentru autovehicule, în baza hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile, la persoane fizice / juridice / popriri în valoare de 2.555.204,48 lei, urmând să se soluționeze un număr de aproximativ 450 de cereri de restituire", a precizat, pentru "Cuget Liber", Biroul de Comunicare a Administrației Fondului pentru Mediu. 


Documente necesare 


Potrivit reprezentanților Administrației Fondului pentru Mediu, termenul de soluționare a cererii de restituire este de 45 de zile, atunci când documentația depusă este completă. 


Iată și care sunt documentele necesare: cererea conform modelului din Anexa nr. 3 la Ordinul 490/407/2013 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor prevăzute la art. 7, 9 și 12 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, precum și a sumelor stabilite de instanțele de judecată prin hotărâri definitive și irevocabile; hotărârea judecă-torească, rămasă definitivă și irevocabilă, în original; actul de identitate pentru persoana fizică / certificatul de înregistrare pentru per-soane juridice, în copie; documentul de plată cu care s-a achitat taxa pentru autovehicule, în copie; cartea de identitate a autovehiculu-lui sau decizia de calcul a taxei pentru autovehicule, în copie; extrasul de cont din care să reiasă contul IBAN în care se vor vira sumele de restituit, în copie (la persoanele fizice, în cazul în care contul nu aparține titularului hotărârii judecătorești, atunci va trebui să fie depus și actul de identitate al persoanei care deține contul IBAN înscris în cerere, în copie). 


Comentează știrea

abramburica
25 noiembrie 2013
blablabla

vesti bune ... nu-i asa? cum de ati descoperit voi recuperarea timbrului de mediu si toti avocatii din ct nu au putut face nimic? se recupereaza orice mai putin timbrul de mediu...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : Rovana Plumb, despre TIMBRUL DE MEDIU
Pagina a fost generata in 1.1628 secunde