Turism, investiţii, agricultură. INFO economic

127
Turism, investiţii, agricultură. INFO economic - 11-1694771657.jpg
l Numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi în structuri de cazare turistică, precum hoteluri şi pensiuni, a fost de 871.600, în primul semestru al anului în curs, cheltuielile acestora fiind de 2,222 miliarde de lei, cu o medie de aproape 2.550 lei/persoană, informează Institutul Naţional de Statistică. În acest context, călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de 52,8% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, în perioada analizată, cheltuielile acestora reprezentând 59,1% din totalul cheltuielilor.

l Peste 7,34 miliarde lei au fost investiţi în sectoare cheie din economia românească şi peste 25.000 de noi locuri de muncă au fost create în cei peste nouă ani de la demararea schemei de ajutor de stat privind stimularea investiţiilor cu impact major în economie, a anunţat Ministerul Finanţelor. Principalele sectoare de activitate susţinute cu ajutor de stat au fost: industria auto, industria produselor electrocasnice, industria aeronautică, industria alimentară, industria materialelor de construcţii, producţia de maşini şi utilaje, servicii medicale, turism.

l Efectivele de porcine existente în România au scăzut cu 9,8%, la 1 mai 2023, faţă de intervalul similar din anul anterior, informează Institutul Naţional de Statistică. În acelaşi timp, efectivul de matcă a înregistrat o reducere de 2%, de la an la an. La efectivele de porcine, numărul acestora a ajuns, în mai 2023, la 3.004.149 capete, mai puţin cu 327.918 capete faţă de luna similară din anul precedent. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3978 secunde