Universitățile din Constanța ar trebui să participe la proiectul "Primul meu business plan"

423
Universitățile din Constanța ar trebui să participe la proiectul

Articole de la același autor

Un număr de 25 de antreprenori îi învață pe studenții din opt universități de stat și private să își creeze planuri de afaceri. Acțiunea face parte din programul de educație antreprenorială "Primul meu business plan", lansat anul acesta de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

În cadrul workshop-urilor, antreprenorii le vorbesc studenților despre felul în care și-au început afacerile, despre ceea ce consideră că este important atunci când conduci un business, dar și despre ce au învățat ca întreprinzători.

Până acum au fost încheiate parteneriate cu următoarele universități: Academia de Studii Economice din București, Universitatea din București, Universitatea Politehnică București, Universitatea "Spiru Haret", Universitatea "Nicolae Titulescu", Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu și Universitatea "Petrol-Gaze" Ploiești.

De la lansarea programului "Primul meu business plan" (în mai anul acesta) au avut loc șapte workshop-uri, toate la universități din București.

Printre cei care au sus ținuttraininguri până acum se număra: Alexandru Lăpușan - vicepreședinte al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS) și CEO Zitec; Andrei Blaj - fondator Wintermag; Camil Moldoveanu – CEO și cofondator Reflex, managing partner Connsys; Radu Olteanu - creative partner PixelBack; Cristian Nicolae - membru fondator John Maxwell Team România și asociat SoftExpert Mobility.

"61% dintre antreprenori cred că școala nu îi pregătește pe tineri pentru a lansa o afacere. Primul meu business plan este un program prin care ne dorim ca studenții să învețe cum să pornească și să dezvolte un business, dar și să fie pregătiți pentru un eventual eșec. Un prim pas pentru a evita eșecul este crearea unui plan de afaceri realist, iar studenții pot învăța acest lucru cel mai bine chiar de la antreprenori. O

parte importantă dintre întreprinzătorii aleși și-au început de curând afacerile. Astfel, studenții vor învăța de la oameni de care îi apropie vârsta, energia, entuziasmul", a precizat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul Ministerului.

Universitățile din Constanța ar trebui să preia inițiativa. Indiferent de specialitatea în care se pregătesc, studenților nu le strică o minimă pregătire antreprenorială. Aceasta se poate dovedi utilă nu doar la absolvire, ci și în timpul studiilor. După cum se știe, studenții sunt stimulați de către stat să își deschidă propriile lor afaceri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Leul pierde la euro și dolar
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente  pe mări și oceane
Vineri, 04 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Euro a sărit peste pragul de 4,5 lei
Pagina a fost generata in 0.9788 secunde