Volkswagen cheamă 8,5 milioane de mașini în service. Proprietarii nu vor avea costuri

129
Volkswagen cheamă 8,5 milioane  de mașini în service.  Proprietarii nu vor avea costuri - volkswageb-1445163815.jpg
Volkswagen va rechema în service în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE) 8,5 milioane de autovehicule echipate cu softul de manipulare a emisiilor, acțiunile de remediere, care nu vor presupune costuri pentru proprietarii mașinilor, urmând să înceapă în ianuarie 2016. Autoritatea federală pentru transport auto din Germania a aprobat un plan de măsuri transmis săptămâna trecută de Volkswagen. Programul presupune rechemarea în Germania a 2,4 milioane de mașini.

În exteriorul UE, fiecare țară va clarifica în parte care clase de emisii ale motorului EA 189 sunt afectate.

"Lucrul la soluțiile tehnice prezentate în planul de măsuri se derulează în prezent la viteză maximă. Acțiunile de remediere la vehicule vor începe în ianuarie 2016 fără să presupună costuri pentru clienți. Soluțiile tehnice pot implica atât măsuri software, cât și hardware", se arată într-un comunicat al Volkswagen.

Toate măsurile vor fi prezentate inițial autorităților responsabile, notează compania. Ulterior, Volkswagen va informa posesorii mașinilor, în următoarele săptămâni și luni. Actuala generație succesoare de motoare diesel EA 288, în utilizare din 2012, nu este afectată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4036 secunde