15 suspecţi reţinuţi, droguri şi arme ridicate de anchetatori în urma percheziţiilor la presupuşi traficanţi

178
15 suspecţi reţinuţi, droguri şi arme ridicate de anchetatori în urma percheziţiilor la presupuşi traficanţi - diicot-1705475694.jpg

Articole de la același autor

Mai mulţi suspecţi au fost reţinuţi, iar anchetatorii au ridicat droguri, arme şi bani în urma celor 56 de percheziţii care au fost făcute de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în judeţele Arad şi Timiş.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi seară, de DIICOT, în urma percheziţiilor de luni au fost reţinute 15 persoane, iar una a fost plasată sub control judiciar. Cei 16 sunt suspectaţi de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept, toate în formă continuată.

"S-a reţinut că, în perioada ianuarie 2023 - ianuarie 2024, inculpaţii au procurat, deţinut, depozitat, transportat şi vândut droguri de mare risc (cocaină, 3-CMC cunoscut sub denumirea de cristal şi ecstasy), droguri de risc (canabis) şi substanţe cu efect psihoactiv (2 MMC) consumatorilor de pe raza judeţului Arad, pentru sume cuprinse între 100 şi 1.200 lei. Din actele de cercetare penală a rezultat faptul că aceştia, individual sau cu sprijinul altor inculpaţi în cauză, au comercializat cantităţile de droguri şi substanţe psihoactive preponderent în perimetrul stradal, în contact direct cu clientul", a transmis DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 600 grame cocaină, 280 grame 3-CMC, 10 grame substanţă psihoactivă 2-MMC, 3 grindere, 52 telefoane, 7 cântare electronice de mare precizie, sumele de 74.960 lei, 13.400 euro şi 20 lire sterline. Totodată, au fost ridicate bijuterii, două pistoale neletale supuse autorizării, arme albe (boxuri, macete, bastoane), diverse dispozitive folosite pentru consumul de droguri. De asemenea, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra a şase autoturisme.

Tribunalul Arad a admis ca zece persoane dintre cele reţinute să fie arestate preventiv, iar alte trei să fie arestate la domiciliu. Un suspect este căutat şi s-a formulat propunere ca acesta să fie arestat preventiv în lipsă. Totodată, pentru ceilalţi doi suspecţi procurorii au dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4839 secunde