Percheziții domiciliare în județul Constanța, pentru evaziune fiscală și delapidare

254
Percheziții domiciliare în județul Constanța, pentru evaziune fiscală și delapidare - x-perchezitii-1703664433.PNG

Articole de la același autor

La această oră, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, efectuează opt percheziții domiciliare. Acestea au loc în județele Constanța și Ilfov, într-un dosar penal care are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare în formă continuată.

Perchezițiile au loc la domiciliile unor persoane fizice și sediile sau punctele de lucru ale unor societăți comerciale. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 6.800.000 de lei.

În fapt, reprezentanții unei societăți comerciale din județul Constanța, având ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul de mărfuri provenite din China, în cursul anului 2023, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut economic real, în cadrul operațiunilor comerciale derulate cu două societăți comerciale de tip fantomă, diminuând astfel patrimoniul societății. De asemenea, ar fi vândut faptic stocul de marfă existent, fără a înregistra operațiunile în contabilitate.

La acțiune participă și polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - IPJ Ilfov, polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Constanța, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3586 secunde